Çernobil kanser yapmamış!

TBMM Kanser Araştırma Komisyonu Başkanı Kemalettin Aydın, 1986 yılında yaşanan Çernobil felaketinin Karadeniz'de kanser vakalarını artırmadığını söyledi.

TBMM Kanser Araştırma Komisyonu Başkanı Kemalettin Aydın, 1986 yılında yaşanan Çernobil felaketinin Karadeniz'de kanser vakalarını artırmadığını söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bünyesinde kurulan ve başkanlığını AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın'ın yaptığı Kanser Araştırma Komisyonu, Gümüşhane'de incelemelerde bulundu.

Kanser Araştırma Komisyonu üyeleri, Gümüşhane temaslarına başlamadan önce Trabzon- Gümüşhane karayolu Zigana Tüneli çıkışında TBMM 90'ıncı Yıl Hatıra Ormanı'na fidan dikti.

Fidan dikim törenine Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ve diğer ilgililer de katıldı.

Komisyon üyeleri daha sonra Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın'ı makamında ziyaret etti.

Doç.Dr. Kemalettin Aydın, burada yaptığı açıklamada, komisyonun kanser vakalarının artım hızı, alınması gerekli olan tedbirlerin yasal ve yönetmelik altyapısının hazırlanması amacıyla kurulduğunu belirtti.

Aydın, "Altını çizmek istediğimiz bir şey var. Dün Rize'de gördüğümüz bir sonuç. Atom Enerjisi Kurumu'ndan, Sosyal Güvenlik, Sağlık ve Tarım Bakanlığı'ndan uzman arkadaşlarımız bizimle. Yıllardır sözü edilen, Çernobil'in 1986'dan beri Doğu Karadeniz Bölgesi'nde kanser üzerinde etkin rol aldığı iddialarının artık bir çok çalışmada olmadığını, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde kanser vakalarında bir artışa neden olmadığını, kanserojen bir boyutunun bulunmadığını görmüş olduk. Bilimsel veriler de bunu ortaya koyuyor" dedi.

Kanser Araştırma Komisyonu üyeleri daha sonra Valilik'te düzenlenen brifinge katıldı.