'Büyük' kazanç!

Geçtiğimiz haftalarda rakiplerin 1960'ların futbolunu oynadığını söyleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd...


Geçtiğimiz haftalarda rakiplerin 1960'ların futbolunu oynadığını söyleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, bu kez Galatasaray'ı övdü, "Güzel bir maç oldu. Yenilsek bile bunu yine söyleyebilirdim" dedi.
İki takımın da galibiyeti istediğini belirten Alman çalıştırıcı, "Maçın eşit bir şekilde geçtiğini düşünüyorum. İyi oyunumuzu sürdürdük. Erken gol bulduk, ikinci yarı daha kolay oldu. Çünkü Mehmet Batdal oyuna girince Galatasaray uzun ve bombeli toplar denemeye çalıştı. Bu da bizi rahatlattı" diye konuştu.

2000'li yılların futbolu
Siyah-beyazlıların teknik patronu, "2000'li yılların futbolu var mıydı?" sorusuna şu yanıtı verdi:
"Galatasaray futbol oynamak isteyen bir takım. Bize karşı oynayan takımların kendi mentaliteleri var. Özellikle kendi sahamızdaki maçlarda rakip, futbol oynamak yerine, hata yapmamızı bekliyor. Galatasaray büyük bir takım. Rakip büyük olunca ortaya iyi bir maç çıkıyor. Bu sadece bizim değil, Fenerbahçe'nin ve Galatasaray'ın da başına geliyor. Bizim Avrupa'daki maçlarımıza bakarsanız, daha farklı oynadığımızı görürsünüz."
Schuster, basın mensuplarının, "Fatih Tekke'yi sildi diyebilir miyiz?" sorusuna, "Sildi demeyelim ama şans bulamayacak" yanıtıyla karşılık verdi.


Schuster'den toptan temizlik!

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, devre arasında müthiş bir temizlik harekâtına girişecek. Takım içerisinde istemediği futbolcularla yolları ayırmaya hazırlanan Alman çalıştırıcının listesinde şu an 6 isim bulunduğu, Nihat'ın da bunlara katılabileceği öğrenildi.
Fatih Tekke'yi artık düşünmediğini açık açık dile getiren Schuster'in temizliği Fatih ile de sınırlı kalmayacak. Sezon başından bu yana çok az şans verdiği vatandaşı Fink'i de gönderecek olan Alman çalıştırıcı, Ferrari'nin de gidişi sonrasında yabancı kontenjanında iki kişilik yer açacak. Yerli oyuncular arasında Yusuf Şimşek ve Erhan Güven'i de kadroda düşünmeyen Schuster'in, bu iki oyuncuyla da yollarını ayıracağı öğrenildi. Beşiktaş'ın teknik patronunun, Nihat Kahveci'yi de gidiciler arasına düşündüğü ifade edildi.