Anatolian Cup'ta Türkiye Üçüncü

Erzurum'da yapılan Uluslararası Anatolian Cup Short Track Müsabakaları nefesleri kesti. Türkiye Bayanlarda ve Erkeklerde üçüncü olarak bronz kupa kazandı.

Anatolian Cup'ta Türkiye Üçüncü
2011 UNIVERSIADE öncesinde test niteliğindeki Uluslararası Short Track Anatolian Cup Müsabakaları Buz Hokeyi Salonu'unda yapıldı. Üç gün süren müsabakalar nefesleri kesti. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Buz Hokeyi Salonu'nda gerçekleştirilen yarışlar büyük bir ilgi görürken, hız tutkunları dereceye girebilmek için yoğun bir şekilde mücadele etti.Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, Macaristan, Slovakya ve Bosna Hersek olmak üzere altı ülkeden 22 bayan 21 erkek sporcunun yarıştığı short track yarışlarını Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Kocatepe, Mehmet Ali Babacan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile diğer illerin il müdürleri ve çok sayıda davetli izledi. Çinli Antrenör Wang Xuemei yönetiminde, geçtiğimiz günlerde Polonya'da yapılan uluslararası yarışlarda üçüncü olan Türk Milli takımı, bayanlarda ve erkeklerde Erzurum'da yapılan Anatolian Cup Yarışlarında da üçüncü olarak bronz madalya kazandı.
TÜRKİYE ÜÇÜNCÜ OLDU
Türkiye Uluslararası Anatolian Cup Yarışlarında bayanlarda ve erkeklerde üçüncü oldu. Yarışlarda Bayanlarda Macaristan Birinci olurken, Bulgaristan ikinci, Türkiye üçüncü oldu. Erkeklerde ise Macaristan birinci olurken, Slovakya ikinci oldu. Türkiye ise üçüncü sırada yer aldı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, daha önce Uluslararası Short Track müsabakalarının Polonya'da yapıldığını bu kezde sporcuların Erzurum'da Anotolian Cup'ta yarıştıklarını söyledi. Çintimar, "Bu tür müsabakalar tecrübe açısından çok önemli, inanıyorum ki, bundan sonra daha da iyi noktalara geleceğiz. Tamamına yakınını Erzurumlu sporcuların oluşturduğu Türk milli takımı, iyi bir noktaya gelmiştir, bundan sonra daha da iyi yerlere gelerek Avrupa ve Dünya şampiyonalarında boy göstererek, madalya kazanacağız. 2011 Üniversiade'de de sporcularımızın iyi bir yarış çıkartacaklarına inanıyorum" dedi.
Gençlik ve Spor Şube Müdürleri Şinasi Polat, Memduh Ceyhan, Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri ve diğer yetkililerin katıldığı ödül töreni oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Dereceye giren takımlara kupa verilirken, ferdi olarak ilk üçe giren sporculara da madalya verildi.
Gençlik ve Spor İl Şube Şube Müdürü Şinasi Polat, yarışlara katılan tüm ülkelerin yönreticilerini, teknik heyetini ve sporcularını kutlarken, 2011'de de Short Track Milli takımının başarılı olacağına inandıklarını söyledi.