Yemedik, kazandık

Fenerbahçe'nin hocası Aykut Kocaman, Büyükşehir Belediye galibiyetini iyi mücadele etmeleri ve gol yememe...


Fenerbahçe'nin hocası Aykut Kocaman, Büyükşehir Belediye galibiyetini iyi mücadele etmeleri ve gol yememelerine bağladı.
Büyükşehir'in düne kadar son 5 maçta, 4 galibiyet, 1 beraberlik aldığını hatırlatan Kocaman, "Üç puan almamız gerçekten önemliydi. İlk 15 dakikalık bölüm hariç, yüksek seviyede mücadele etmemiz de sevindiriciydi. Belediye özgüvenli ve oturmuş bir kadro ile karşımıza çıktı. Hakikaten çok iyi bir takım. Sahaya çok iyi yerleştiler. İkili mücadelelerde bizi iyi analiz ederek biraz da sert oynayarak direndiler. İlk yarıda golü bulduk. Son 10 dakikayı ise hafif sıkıntılı geçirdik. Gol yememek çok önemli. Rakibimizi minimum pozisyonda tutabilmek bizim için gelecek haftalar adına önemliydi" diye konuştu.
Sarı-lacivertli teknik adam, haftalar sonra başarılı bir performans sergileyen Cristian Baroni için ayrı bir paragraf açtı. Aykut Kocaman, "Cristian esas futbolculuğunu bu maçta gösterdi. Bu, hepimiz için güzel bir durum. Oyuncularımız maç boyunca çok koştular" dedi.

Özkahya'ya nasihat
Takım savunmasında açıklar verdiklerini kaydeden Kocaman, "Ben bireylerden çok büyük fotoğrafa bakıyorum. Genel olarak takım savunması zaaflarımız var. Rahat oynarken penaltıyı kaçırdık. Sonra rakibimiz çılgınca öne doğru oynamaya başladı. Çünkü kaybedecek bir şeyleri kalmamıştı. Bu sırada birkaç pozisyon verdik" ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe'nin hocası, oyuncularının maçtan sonra hakem Halis Özkahya'nın üslubundan şikayetçi olduklarını da vurgulayarak, "Otorite kurmak, oyunculara hakarete varan davranış ve tavırlarla olmaz, verilen kararların doğruluğuyla olur. Halis hoca bu konuda oyunculardan ve bizlerden gelen tepkileri dikkate alırsa faydalı olacağını düşünüyorum" yorumunu yaptı.

Gitmek istemiyor
Sarı-lacivertli takımın en çok eleştiri alan oyuncusu Cristian, önemli bir galibiyet aldıklarını, kontratının sonuna kadar Fenerbahçe'de kalmak istediğini söyledi.
Bucaspor maçında taraftarların kendisine tepki göstermesiyle ilgili olarak Brezilyalı oyuncu, "Geçen hafta tatsız bir olay yaşanmıştı. Hocamızın desteği için teşekkür ediyorum. Taraftar yönünden de olayı anlıyorum. Her zaman onların isteğini karşılayamayabilirsiniz. Ben elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Bugün de en iyisini yaptım. Hocamızı, taraftarları ve camiayı mutlu edebildiysem ne mutlu bana" ifadelerini kullandı.
Bir soru üzerine, Fenerbahçe'de uzun süreli bir kontratı bulunduğunu kaydeden Cristian, "Kafamda Fenerbahçe'den ayrılmak gibi bir düşünce yok. Kontratımın sonuna kadar Fenerbahçe'de oynamak, şampiyonluklar kazanmak istiyorum" diye konuştu.