Vali Mutlu, Haydarpaşa Garı'nda İncelemelerde Bulundu

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, çıkan yangında büyük zarar gören tarihi Haydarpaşa Garı'nda incelemelerde bulundu.

Vali Mutlu, Haydarpaşa Tren Garı'na gelerek yetkililerden bilgi aldı. Mutlu, basın mensuplarıyla birlikte garın içine girdi. Yangına müdahale sırasında sıkılan suların tren raylarını kapladığı görüldü. Bir süre garı dolaşıp incelemelerde bulunan Mutlu, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Mutlu, yangının çatıdaki onarım çalışmaları sırasında çıktığı yönündeki bilgileri hatırlatan basın mensuplarına, "Kimseyi töhmet altında bırakmıyoruz. Ölü veya yaralı yok. İtfaiyenin vereceği rapor doğrultusunda
gereken yapılacaktır. Şu an herhangi bir gözaltı söz konusu değil. Yarım saat bir saat sonra yangının kontrol altına alındığını söyleyebiliriz" dedi.
İncelemelerini tamamladıktan sonra bir kez daha basının karşısına çıkan Mutlu, şöyle konuştu: "Tarihi Haydarpaşa Garı'nın ağırlıklı olarak çatı bölümünde yangın oluştu. Olaya müdahale edilerek yangın daha da büyümeden kontrol altına alındı."
Söndürme çalışmalarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttüklerini anlatan Mutlu, olayda can kaybı ve yaralı olmadığını bildirdi.
Mutlu, yangının tamamen kontrol altına alındığını söyledi. "İtfaiyenin teknik raporu çıkmadan net bir şey söylemem mümkün değil" diyen Mutlu, ağırlıklı olarak çatıda tahribat oluştuğunu, alt kısımlarda yoğun bir tahribat olmadığını söyledi.
Vali Mutlu, "Yangına neden havadan müdahale edilmedi?" diye soran basın mensuplarına da Orman Bölge Müdürlüğü ile irtibata geçildiğini, Türk Hava Kurumu helikopterlerinin de Sabiha Gökçen'e indiğini söyledi. Mutlu, "Önemli olan müdahale etme noktası" diye konuştu.
CAHİLLİĞİN DANISKASI
CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek de tarihi garda incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şimşek, şunları söyledi: "İstanbul'da helikopter yok mu? Neden helikopterle müdahale edilmedi. Tuzlu suyla müdahale etmek cehalet değil, cahilliğin daniskasıdır. Vatandaşlar bana soruyor acaba Haydarpaşa Garı Projesini yakarak mı gerçekleştirecekler diye?"
(EY-ÇK-HO-Y)