Merzifon Ahi Koleji öğrenci ve velileri sıra gecesinde buluştu

Amasya'nın Merzifon ilçesindeki Özel Ahi Koleji velilerle diyaloğu artırmak amacıyla sıra gecesi düzenledi.

Özel Ahi Koleji'nin geleneksel olarak d

Amasya'nın Merzifon ilçesindeki Özel Ahi Koleji velilerle diyaloğu artırmak amacıyla sıra gecesi düzenledi.

Özel Ahi Koleji'nin geleneksel olarak düzenlediği 'Geleneksel Çiğ Köfte Partisi ve Sıra Gecesi' programı okul etkinlik salonunda gerçekleştirildi. Yaklaşık 200 veli ve okul öğretmenlerinin katıldığı etkinlikte çiğ köfteler yenirken, misafirler düzenlenen yarışmalarla eğlendi ve canlı olarak söylenen türkülerle coştu. Program, geçen yılın ağası Namık Tekman'ın alkışlanması ve yeni ağanın seçimiyle devam etti. Bu yıl en yüksek teklifi veren Lider İnşaat sahibi Hayati Erkek, 2011 yılının çiğ köfte ağası seçildi. 'Yensin İçilsin' sloganıyla meşhur olan Hayati Erkek'e ağa kıyafetleri şalvar, puşi ve 8 köşeli kasket giydirildi.

Programda konuşan Okul Müdürü Ulaş İnönü, 21. yüzyılda iş dünyasının çok stresli olduğunu ve bu stresin ardından da insanları akşam yeni bir toplantı ve programa davet etmenin zor olduğunu, bu yüzden de yeni alternatifler aradıklarını söyledi. İnönü, "İnsanlar bir araya gelmekte sıkıntı yaşıyor. Bu tip etkinlikler insanımızı bir araya getirme ve yoğun iş temposunda biraz nefes aldırabilmeyi sağlamak adına oldukça önemli. Velilerimize yönelik düzenlenen etkinliklerimiz okul-aile işbirliğini sağlamanın en büyük anahtarıdır. Önemli olan aynı çatı altında toplanabilmek, bize bu çatı altında toplanma imkanı verenlere sonsuz şükranlarımızı sunuyorum." şeklinde konuştu.

Öğrenci velilerinden Dursun Dağdelen ise annelerin çocuklarla ilgilendiğini, ancak yoğun iş ortamından ötürü, babaların çocukları ile çok fazla ilgilenemediğini belirterek, bu tip etkinliklerin devam etmesini istedi. Program sonunda türkülerle coşan misafirler, halaylar çekerek eğlendiler.