İZKA için ESİDEF'in adayı Timuroğlu

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) seçimleri için yarış hızlandı. 6 Aralık'ta yapılacak seçimlerde seçimle belirlenecek 3 yönetim kurulu için çok sayıda isi

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) seçimleri için yarış hızlandı. 6 Aralık'ta yapılacak seçimlerde seçimle belirlenecek 3 yönetim kurulu için çok sayıda isim çalışma yapıyor. İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) Başkanı Mehmet Timuroğlu, ESİDEF adına adaylığını açıkladı.

Sekiz Yönetim Kurulu üyesi bulunan İZKA'da Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi Başkanı, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Odası başkanları doğal yönetim kurulu üyesi olurken, 3 yönetim kurulu üyesi ise 2 yılda bir yapılan seçimle belirleniyor. ESİDEF, Mehmet Timoroğlu'nu grup kararıyla aday İZKA'ya üye derneklerin grup kararıyla aday gösterildi. Çiğli Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Özkara'yı ise yedek aday gösterdi. Timuroğlu, bölgesel kalkınmanın gelişmesinde çaba harcayan bir kurum olarak İZKA'da yararlı olacakları inancıyla aday olduklarını açıkladı.

ESİDEF'e üye derneklerin grup kararıyla aday gösterildiğini anlatan Mehmet Timuroğlu, daha çok projeyi İZKA'ya taşıyacaklarını ifade etti. Mehmet Timuroğlu, "Ekonomide eşik atlama için gereken her şey İzmir'de var. İZKA bu potansiyeli realize edecek en önemli kurum." dedi.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu da olan Mehmet Timuroğlu, seçilmesi halinde daha fazla KOBİ projesinin İZKA'ya taşınmasına ve KOBİ merkezli dış ticaret çalışmalarına ağırlık vereceğini vurguladı. Son iki yıl içinde 250 Afrikalı sanayici ve bürokratı İzmir'e getirdiklerini belirten Timuroğlu, İzmir'in Afrika'nın en önemli tedarik merkezlerinden biri olabileceğini vurguladı. İGİD Başkanı başta Afrika olmak üzere dış ticaret çalışmalarını İzmir'deki KOBİ'lere yayma adına İZKA'nın rol üstlenmesine özel önem vereceklerini kaydetti. Mehmet Timuroğlu ayrıca kentteki KOBİ'lerde proje kültürü oluşmasını ve İZKA 'ya taşınmasını hedeflediklerini de söyledi.

İZKA'nın performansının ülke ekonomisinin gelişimi ile doğrudan ilgili olduğunu belirten Mehmet Timuroğlu, kalkınma ajansı kavramını Türkiye ile tanıştıran İzmir'in ortaya koyacağı modelin kalkınma ajanslarının ülkemizdeki geleceğini tayin edeceğini ifade etti. Mehmet Timuroğlu vazgeçilmez tartışma konusu haline gelen İzmir'in ekonomik gelişim grafiğinin yukarı doğru ivme kazanması için İZKA'nın stratejik bir öneme sahip olduğunu belirterek şu görüşleri dile getirdi: "Kent ekonomisinin gelişmesi adına özellikle KOBİ'ler için önemli çalışmalara imza atıyoruz. İzmir'in ekonomik potansiyelini yakından tanıtmak için her fırsatta üyelerimiz ile soluğu dış pazarlarda alıyoruz. İGİD, özellikle son yıllarda yeni dış pazarlara açılmada önemli bir birikime ulaştı. İzmir'in dış ticaret vizyonuna önemli katkılar yapabileceğimizi düşünüyoruz. Bu birikimi İZKA 'nın enerjisine kanalize etme adına Yönetim Kurulu'nda yer almayı arzuluyoruz."