İntizam'ın Temelini Bakan Çelik Attı

Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan, 8 bin metrekare kullanım alanına sahip 140 araç kapasiteli İntizam Katlı Otoparkı ve Yaşam Alanı'nın temeli Devlet Bakanı Faruk Çelik tarafından atıldı.

İntizam'ın Temelini Bakan Çelik Attı
Düzenlenen törene Bursa Milletvekilleri Mehmet Emin Tutan, Altan Kapaşaoğlu, Ali Koyuncu, Canan Candemir Çelik, Mehmet Ocakden, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İl Genel Meclisi Başkanı Nurettin Avcı, belediye meclis üyeleri, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı. Tören Osmangazi Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu'nun sunduğu Bursa yöresi gösterileriyle başladı.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar törende yaptığı konuşmada gece-gündüz demeden merkezden en ücra köşelere kadar yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını söyledi. Bir taraftan tarihi ve kültürel mirasa yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Dündar, "Spor tesisleri olarak da Alacahırka Spor Tesisleri ve Ertuğrul Sağlam Spor Tesisleri gibi en iyilerini gerçekleştiriyoruz. Rutin hizmetlerimizin dışında daha yeşil Bursa için çevreci çalışmalar ve kültürel çalışmalarla kentin adını dünyaya
duyuruyoruz" dedi.
Bursa'nın en önemli sıkıntılarının başında ulaşımın geldiğini belirten Dündar, "Bu kapsamda çıkmaz yolların açılması ve otopark çalışmalarımız da hızla sürüyor. Hedefimiz 5 yılda 5 büyük otopark" diye konuştu.

8 BİN METREKARELİK KULLANIM ALANI
İntizam Otoparkı için bölgede 19 parselde 3 milyon TL'lik kamulaştırma gerçekleştirildi. Kamulaştırmayla elde edilen toplam 2 bin metrekarelik alanda uygulanan ve 8 bin metrekarelik kullanım alanıyla bölgeye soluk aldıracak olan modern projenin inşaatı da 3 milyon 300 bin TL'ye mal olacak. 6 mahallenin yararlanacağı bu dev projenin toplam maliyeti ise yaklaşık 6 milyon 500 bin TL olacak. Proje 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak. Yerin altında 3 kat otopark, üstünde ise yeşil alan düzenlemesini içeren
proje yapısı itibariyle örnek bir proje. Bu dev projeden Ahmet Paşa, Selimiye, Çırpan, Altıparmak, Hocahasan ve İntizam Mahalleleri yararlanacak. Kuzey ve güney yönünde giriş ve çıkışları yer alacak. Yangın algılama, yangın söndürme ve havalandırma sistemleriyle modern bir otopark olacak.