Hegem'den Giresun'da Kariyer Semineri

Ankara Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Kasım Karakütük, Giresun'da "Kariyer" konulu seminer verdi.

Hegem'den Giresun'da Kariyer Semineri
Hayatboyu Eğitim ve Kişisel Gelişim Derneği'nin(HEGEM) davetlisi olarak Giresun'a gelen Karakütük, Kariyer Rehberliği Merkezi Kurulması ve Kariyer Rehberliği Eğitiminin verilmesi kapsamında Hayatboyu Eğitim ve Kişisel Gelişim Derneği'nde verdiği seminerde "Yönetim, örgütün sorunlarını çözerek, örgütü bir durumdan başka bir duruma geçirdiği ve bir oluşumu gösterdiği için bir süreçtir. Örgütlerin sorunsuz yaşayamazlar; yönetimin varlık nedeni de bu sorunların çözülmesi gereğidir" dedi.
Yönetimde güç birliğinin en etkili yolunun takım çalışması olduğuna dikkat çeken Karakütük, konuşmasında şunlara yer verdi:
"Örgütte sorunlar olmasaydı yönetim de olmazdı. Yönetim süreci bir sorun çözme sürecidir. Yönetim bilimsel bir süreçtir. Yönetim süreci bilimsel yöntemle oluşturulur. Bilimsel yöntem, bir amaca ulaşmak için izlenen ussal, düzenli, ilkeli ve kurallı yoldur. Aynı zamanda sanatsal bir yönü de var. Yönetim sürecinin işleyişinin ve sonuçlarının denetlenmesi, değerlendirilmesi, yapılanların ve yapılacakların bilinmesi için gereklidir. Yönetim sürecinin her aşamasından alınacak dönüt bilgiler gelecek kez sürecin daha etkili oluşturulması için gereklidir."