HAS Parti'nin birinci olağan kongresi başladı

Siyaset hayatına geçtiğimiz ay giren Halkın Sesi(HAS) Parti 1. Olağan Kongresi başladı.



Siyaset hayatına geçtiğimiz ay giren Halkın Sesi(HAS) Parti 1. Olağan Kongresi başladı.

Genel Başkan Numan Kurtulmuş’un açılış konuşmasını yapması beklenen kongrede yurt dışından gelen konukların büyük alkış aldığı görüldü.

Siyaset hayatına geçtiğimiz ay giren Halkın Sesi(HAS) Parti 1. Olağan Kongresi başladı. Genel Başkan Numan Kurtulmuş’un açılış konuşmasını yapması beklenen kongrede yurt dışından gelen konukların büyük alkış aldığı görüldü.

Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve oldukça kalabalık gerçekleşen kongrede 201 delege, genel başkan ve Genel İdare Kurulu(GİK) üyeleri için oy kullanacak. Kongre sabah saatlerinde partililerin gelmesi ile başladı. Salonda sık sık HAS Parti için yazılan “halkın sesi” şarkısı çaldı. Başbakan Numan sloganlarının atıldığı kongrede, “Güneşe akın var akın, Doğuşu yakın” pankartı açıldı.

Kongrede üzerinde “Şafak devrim vaktidir”, “Güneşe el sallayın”, “İnkılaba az kaldı”, “Çocuklar ağlamayın, umut doğdu güneş gibi bugün, gündüz bitmez gibi, söndür mumu güneş doğdu, doğdu artık batmaz gibi” yazılı dev pankartlar asıldı.

Bu arada Saadet Partisi’nden hiçbir temsilci kongreye katılmazken, AKP’den Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Öztürk ve Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, CHP, BBP ve DSP’nin parti temsilcileri ile BDP’den Muş Milletvekili Nuri yaman kongreye katıldı. Kongrenin yabancı konukları ise salondan büyük alkış aldı.

Pakistan İslam Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muammer Han, Kürdistan Demokrat Partisi Türkiye temsilcisi, Gürcistan Ankara temsilcisi, Fas, İran İslam Cumhuriyeti Ankara temsilcisi gibi isimler katıldı. Kongre Numan kurtuluşun açılış konuşması ile devam edecek.

ANKA