Engellilere Gurbetçi Desteği

Adana Engelliler Spor Kulüpleri ile El Ele Türk Alman Dostluk Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı

Engellilere Gurbetçi Desteği
Adana Engelliler Spor Kulüpleri ile El Ele Türk Alman Dostluk Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı. Almanya'da yaşayan gurbetçiler, Adana'daki engellilere araç-gereç yardımında bulunacak. Bu protokol ile ilk etapta 5 adet tekerlekli sandalye hediye edildi.
Almanya'da kurulan El Ele Türk Alman Dostluk Derneği temsilcileri Fatma Klingseisen ve Hüsniye Polat, bugüne kadar Adana dahil birçok kentte engellilere yardımda bulunduklarını, Adana Engelliler Spor Kulüpleri ile imzaladıkları protokol ile bu yardım ve işbirliğinin daha da artacağına inandıklarını söylediler.
İlk etapta 5 adet tekerlekli sandalye getirdiklerini, aralık ayı sonlarında 10 akülü, 20 adet de tekerlekli sandalyeyi Adana'ya getireceklerini ifade eden Fatma Klingseisen ve Hüsniye Polat, "İmzaladığımız bu protokol ile engellilere yönelik destek ve yardımlarımız daha da artacak. Bu protokol, sadece yardımları değil, birçok alanda işbirliğimizi daha da geliştirecek" dediler.
Adana Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Veysel Kocatürk, Almanya'da yaşayan gurbetçilerin yardım ve desteğinin kendilerini mutlu ettiğini, imzalanan protokol ile bir çok alanda işbirliği yapacaklarına inandıklarını söyledi.
Bedensel Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı Ali Duran Karakaya, protokolün engelliler ve dezavantajlı grupların kullanımına uygun her türlü araç, gereç ve malzeme yardımı, ihtiyaç gruplarına yönelik projeleri, eğitim program ve seminerleri, kültürel işbirliği çerçevesinde değişim programlarını da kapsadığını söyledi. Karakaya, "Bu işbirliği sonucu, uluslar arası ortak projeler geliştirerek uygulanması da var" diye konuştu.
Adana Sürmeli Oteli'nde yapılan toplantıda işbirliği protokolü El Ele Türk Alman Dostluk Derneği temsilcileri Fatma Klingseisen ve Hüsniye Polat ile Adana Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Veysel Kocatürk arasında imzalandı.
İmza töreninde, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı Ali Duran Karakaya, Çukurova Üniversitesi İİBF Öğretim görevlisi Yard. Doç. Dr. İsmail Güneş ile Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de bulundu.