Eğitim-sen Şanlıurfa'da Panel Düzenledi

Eğitim Sen Şanlıurfa Şubesi tarafından 'Nitelikli Eğitimde Öğretmen-Öğrenci ve Velinin Rolü' paneli Şanlıurfa'da yapıldı.

Eğitim-sen Şanlıurfa'da Panel Düzenledi
Şanlıurfa Belediyesi eski nikah salonunda gerçekleşen panele konuşmacı olarak, Kuzey Kıbrıs türk Cumhuriyeti Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Eğitim Fakültesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Müfit Kömleksiz, Yrd. Doç.Dr. Mehmet Yıldızlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Sıtkı Dehşet, öğretmen açığı, derslik açığı ve eğitimin eskiden beri bir kambur olarak görüldüğünü söyledi. Dehşet, "Eğitime yapılması gerekilen yatırımlar başka alanlara yoğunlaşıyor. Eğitim düzeyini
düşürmesine neden oldu. İlimizde mevsimlik tarım işçiliği, Kasım ayının sonlarındayız ama daha okula gidemeyenler var. Körler, sağırlar birbirini ağırlar durumundayız. Sıkıntıyı herkes biliyor. Birleştirilmiş sınıflar Türkiye'de en fazla bizim ilimizde var. Sınavlardaki başarı durumuz da düşük. Eğitim Sen olarak bu kötü duruma bir nebze katkımız olması için alanında başarılı kişileri buraya getirerek bir panel düzenliyoruz. Eğitimin niteliğini artırmak adına bu paneli yapmak durumunda hissettik" dedi.
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müfit Kömleksiz, eğitimin kapsamlı ve çok geniş bir alan olduğunu söyledi. Kömleksiz, "Eğitimin başlama yeri ailedir. Bunu bir zincir olarak görüyoruz. İlk olarak ailede başlayan eğitim 0-6 yaş grubunda kendini gösteriyor. Daha sonra okul devreye giriyor. Ve bu zincir misali bir yaşayış olarak ölümüne kadar devam ediyor" diye konuştu.
Yrd. Doç.Dr. Mehmet Yıldızlar ise eğitimde herkesin bir rolü olduğunu söyledi. Panel soru-cevap şeklinde devam etti.