Başbakan Erdoğan, eylemler nedeniyle güzergahını değiştirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rektörlerle yapacağı toplantı öncesinde yapılan eylemler, güvenlik önlemlerinin artmasına neden oldu. Erdoğan güvenli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rektörlerle yapacağı toplantı öncesinde yapılan eylemler, güvenlik önlemlerinin artmasına neden oldu. Erdoğan güvenlik gerekçesiyle deniz yolunu kullanarak ofise geldi. Önlemler otobüs duraklarında da etkili oldu. Yolcu indirmek için Başbakanlık ofisinin karşısındaki otobüs durağına yaklaşan hiçbir otobüs ve dolmuşun durmasına izin verilmedi. Ne yapacağını şaşıran yolcular bir sonraki durağa kadar yürümek zorunda kaldı.

Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe'de rektörlerle gerçekleştirdiği toplantı öncesi yoğun güvenlik önlemi alındı. Çevredeki binaların tepelerine keskin nişancılar yerleştirildi. Otobüs duraklarında da önlem alan polis ofisin karşısında yolcu indirmek için durağa yaklaşan İETT, özel halk otobüsleri ve dolmuşlar durdurulmadı. Uygulamadan bilgisi olmayan yolcular bir süre şaşkınlık yaşadı. Otobüse binmek için durakta bekleyen yolcular polis ekiplerince bir sonraki durağı yönlendirildi. Durakta inmek isteyen yolcular ise bir sonraki durakta ancak inebildi. Ne olup bittiğini anlamaya çalışan yolcular otobüse binmek için yürümek zorunda kaldıklarını söyledi. Bazı yolcular ise otobüslerin durdurulmadığını gördükleri halde durakta beklemeye devam etti.

Başbakan Erdoğan, artan protestolar nedeniyle ofise gelirken güzergahını değiştirmek zorunda kaldı. Başbakan ve kızı Sümeyye Erdoğan bir tekneye binerek deniz yolundan Dolmabahçe'ye ulaştı. Geniş güvenlik önlemi altında tekneden inen Erdoğan kızı Sümeyye'ye tekneden inerken elinden tutarak yardımcı oldu.