Van'da 'Huzur 65' Uygulaması

Van İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde 17 ayrı nokta ile tüm ilçelerde 'Huzur 65' uygulaması yaptı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün akşam 19.00 ile 21.00 saatleri arasında şehir merkezinin 4 ayrı girişi ve 13 değişik nokta ile umuma açık alanlar ve tüm ilçelerde eş zamanlı olarak 'Huzur 65' uygulaması gerçekleştirdi. Emniyet Müdür Yardımcısı İrfan Günel'in de katıldığı uygulamada, yaklaşık 130 personel görev yaptı. 2 saat devam eden uygulamada, polis ekipleri kimlik kontrolü yapıp vatandaşların üstünde ve araçlarında yasa dışı cisim ve madde aradı. Yapılan aramalarda bir İran otobüsünde 8 bin paket
kaçak sigara ele geçirildi.
2 saatlik uygulama sırasında toplam 53 iş yeri ve 332 araç kontrol edilirken, bin 578 şahsın ise üst araması ve kimlik sorgusu yapıldı. Yapılan uygulama sonunda toplam 13 iş yeri hakkında tutanak tanzim edilirken, 10 araç sürücüsüne de 958 TL idari para cezası kesildi.
Van-Hakkari karayolunda yapılan uygulamada ise çok sayıda İran otobüsü kontrol edildi. Kontroller sırasında İran otobüslerinin bagajlarında çok sayıda muz kolisi bulunurken, bir otobüste ise 8 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.