Türk Eğitim-sen'de Seçim Heyecanı

Kayseri Türk Eğitim Sen Şube yönetim kurulu üyelerini seçti. Ali İhsan Öztürk, üyelerin 65'inin oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

Türk Eğitim-sen'de Seçim Heyecanı
Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Otelindeki genel kurul saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Divan üyelerinin seçilmesi ile başladı. Programda konuşan Başkan adaylarından Numan Karasolmaz yaptığı konuşmada "Türkiye'nin dik duruşunu sergileyen tavır koyan tek sendikası olan Türkiye Kamu Sen Üyesi olmaktan ve ona bağlı olan Türk Eğitim Sen üyesi olmaktan onur duymaktayım. Türk Eğitim-Sen eğitim meselelerinde eğitim çalışanlarının sıkıntılarına çözüm üreten bir sendikadır. Faaliyet alanımız milletin kaderini belirleyecek olan eğitim alanıdır" diye konuştu.
Karasolmaz "Varoluş gerçeğimiz Türkçe düşünen ve Türkçe değerlendiren bir neslin yetiştirebilmesi için çaba sarf etmektir. Seçimlerin demokrasi mücadelesi olduğunu ve sendikalara güç kattığını düşünüyoruz. Kaybedenin olmadığı kazananın Türk Eğitim Sen olduğu bir seçim süreci yaşıyoruz" dedi.
Genel kurulda konuşan mevcut başkan Ali İhsan Öztürk yaptığı konuşmada, "Sendikacılığın okulu yok süresi de yok yedi yılımızı doldurduk yedi yıl oldu şube başkanı olalı" dedi
Öztürk "Beni sekiz yıldır emeklilikten dönme müdüre kına gönderdim diye kınayan arkadaşlar ona hiçbir şey demediler. Kayseri'de terör estiren 500 yandaş ve yalaka sendika üyesini bir gecede müdür eden yüz beş gariban müdürü yerinden eden Milli Eğitim Müdürüne kimse bir şey demedi" diyerek şube başkanlığı süresince yaptıklarını anlattı.
Adayların konuşmaları sonrasında seçimlere geçildi. Yapılan oylama sonucunda Ali İhsan Öztürk 65, Mustafa Karasolmaz 42 oy aldı.