Tarsim, Sarıgöl'de Hasar Ödedi

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde düzenlediği toplantıda don olaylarından zarar gören üzüm üreticilerinin hasar tazminatlarını ödedi.

Sarıgöl Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu, TARSİM Manisa Koordinasyonu Fahri Yıldırım, Sarıgöl İlçe Tarım Müdürü Mehmet Toy, çok sayıda üzüm üreticisi katıldı. Düzenlenen törende bir konuşma yapan Manisa Bölge TARSİM Koordinasyonu Fahri Yıldırım "Hiçbir kar amacı olmayan, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi çerçevesinde, ülke genelinde başlangıcından bugüne kadar, poliçe sayısı bir milyon adedi geçmiş ve 119 bin 101 adet hasar dosyası için 205 Milyon
TL'lik hasar ödemesi yapılmıştır. Hasar tespiti yapılmış dosyalar için önümüzdeki günlerde de 90 Milyon TL'lik ödeme gerçekleştirilecek, böylece toplam 295 Milyon TL hasar ödenmiş olacak" dedi. Manisa ve ilçelerinde ise hasar tazminatlarına ağırlık olarak don ve dolu risklerine karşı ödemelerin yapıldığını belirten TARSİM Manisa Bölge Koordinatörü Fahri Yıldırım, "Manisa'da 2010 yılından bu yana bölgede tarımsal üretim faaliyetlerinde bulunan 6 bin poliçeye 17 milyon TL'nin üzerinde hasar ödemesi yapıldı.
Sarıgöl'de 7 bin dekarlık üzüm alanı sigortalanmış, bin poliçe bulunmakta ve buna karşılık 400 bin TL hasar ödemesi yapılacaktır" dedi. Don ve doludan zarar gören üzüm üreticilerine TARSİM tarafından sembolik çeklerin dağıtımı töreninde bir konuşma yapan Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu, gelişmekte olan ülkelerdeki çiftçilerin, ürünlerini tarlaya ektikleri zaman Tarım Sigortası yaptırdıklarını belirterek şöyle konuştu: "Çiftçilerimiz, tarım sigortasına önem vermelidir. İlçemizde bu sayı çok azdır.
Çiftçilerimizin işlerini sağlama almalarında yarar vardır" dedi. Törenin sonunda don ve doludan zarar gören üreticilere sembolik çekleri Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Toy tarafından verildi.