Oyak, 9. Matematik Yarışması

Düzce'de OYAK Çimento Şirketler Grubu tarafından geleneksel hale dönüştürülen liselerarası matematik yarışması start aldı.

Matematik Hayattır slagonu ile başlayan yarışmaya her okuldan 4'er kişilik ekip katılırken, TÜBİTAK tarafından hazırlanan 4 sorunun yer aldığı il birinciliği etabında öğrencilere soruları çözmek için 3 saat süre tanındı. İl birincisi olan okullar, İstanbul'da yapılacak olan final yarışmasına katılmaya hak kazanacak.
Düzce genelinde 19 lisenin katıldığı yarışma, Düzce Anadolu Lisesi'nde yapıldı. OYAK yetkilileri, yarışmaya katılan öğrenci gruplarının rehber öğretmenlerine kurallar hakkında bilgi verdikten sonra mühürlü torba açılıp içerisinde bulunan soru kağıtları öğrencilere dağıtılarak yarışma başladı. Yarışmanın bitiminde ise toplanarak yine torbaya konulup mühürlenen sınav evraklarının, değerlendirme için TÜBİTAK'a gönderileceği öğrenildi.
Aralık ayının son haftasında açıklanacak sınav sonuçlarında, sonuçlara göre yarışmaya katılan öğrenci, öğretmen, okul müdürü ve okullara verecekleri ödüllerin ise şunlar olduğunu belirtti; "Yarışmaya katılan okulların sınav sonuçlarındaki sıralamasına göre 500TL - 1500TL arasında nakdi yardım. İl birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine 1'er Cumhuriyet Altını, İl birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine plaket. Final sınavına kazanan şampiyon okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine 1000 TL değerinde 1 kese altın. Finalde şampiyon olan okula 15 bin TL değerinde karma laboratuar. Şampiyon öğrencilerin ailelerine 1000 TL değerinde hediye çeki verilmesi kararlaştırılmıştır."