'Olimpiyat rekoru' da Alex'ten

Fenerbahçe, İstanbul BB'yi tarihinde ilk kez Olimpiyat Stadı'nda yenmeyi başardı. Galibiyet golü kaptan Alex'ten geldi. Sarı-Lacivertlilerde Mamadou Niang penaltı kaçırdı.


Spor Toto Süper Lig sanki bir kaos yarışına girmiş gibi liderde kongre gerginliği, tek aday mı çok adaylı seçime gidiş süreci mi, ikinci de Avrupa krizleri ve teknik direktör yeterliliği sorunsalı, üçüncüde bitmek bilmeyen taraftar ilgisizliği sorunu. ‘Üç Büyükler’ zaten sayfaları doldurtabilecek kadar karışık. Biz Fenerbahçe’den başlayalım. Sezona ‘Aykut Hoca’yla bu iş olur mu?’ makamından başlayıp, ‘Ah bu Brezilyalılar ah’ uzun havasıyla devam eden, son olarak da ‘Ne Alex’le ne de onsuz’ damarına giden Sarı-Lacivertliler, geçen haftayla birlikte düğün bayram havasına geçti. Lakin lig bu sezon mehter takımı gibi. Bir adım galibiyet alıyorsunuz, peşine mağlubiyet ya da beraberlik ekleyip geride kalanlara umut dağıtıyorsunuz. Peki şimdi Fenerbahçe bu gidişatı kırabilecek mi? Soru buydu Olimpiyat Stadı’na giderken. Karşılarında sessiz sedasız zirveye doğru tırmanan ve geçen haftaya kadar Tanıl Bora’nın tanımıyla ‘İstanbulluların en iyisi’ İstanbul Büyükşehir Belediyespor.
Avcı’nın öğrencilerinin en önemli meziyeti kendilerini bilerek oynamalarıydı. Bir de İbrahim Akın gibi patlayıcı oyuncuları da vardı. Ki İbrahim henüz 3. dakikada Volkan’ı uzaktan test ederek takımdaki değerini ortaya koydu. Kendi stadında olduğu tartışılan Belediye, 7’de Holmen’in doğru tercih yapmasaydı tabloyu daha farklı renklendirebilirdik.
Yanlışlar zincirine 9’da dahil olan Mahmut ise, Niang’ın kaleciyle burun buruna kalmasına neden oldu. Ancak genç oyuncu, Senegallinin ‘Güizavari’ vuruşuyla derin bir nefes aldı. Ki o nefesi 33’de almayı umabilirdi. Yine basit bir hatayla bu sefer Cristian’a takılan Mahmut, Topuz’un asistlediği Alex’in uzattığı ayağında da baş sorumlusu oldu: 0-1. Skor avantajından sonra Belediye karşısında baskısını artıran Fenerbahçe 40’da Alex’in serbest vuruşunda da Hasagiç’e takılınca ilk perde de inmiş oldu.
Golün olduğu dakikadan beş geri gidersek Fenerbahçe kaptanının orta sahada İbrahim Akın’a yaptığı hareket sonrasında kırmız kart görmesi gerektiğini kayda geçmek lazım. Alex, geçen sene benzer bir pozisyonda Efe’ye yaklaşık olarak aynı şeyi yapıp oyundan atılmıştı.
İkinci yarıya kapanarak başlayan Fenerbahçe, ikinci perdede hep kont-raatak kovaladı. Bu arada kalesinde de hızlı ataklarla pozisyon görmeyi de başardı Sarı-Lacivertliler. Önce 54’de İbrahim kötü vurdu, ardında da 65’de Holmen istediğini yapamadı.
İ. Akın kaçırdıkça kaçırdı
Hamle sırası misafire geçince Aykut Kocaman’ın ‘Büyük Alexandre’ı yedeklediği Dia, Mahmut’un darbesiyle penaltı doğurdu. Ama 79’da Niang, beyaz noktada topu Hasagiç’e teslim etti. Aynı dakikada Ekrem ise, ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.
Eksikliğin şokunu hızlı atlatan Belediye, önce 80’de ardında da 81’de İbrahim Akın’la karşı karşıya iki pozisyondan da yararlanmayınca Kanarya baştaki sorunun cevabını verdi: Zinciri kırıp ileriye doğru bir adım daha.

Adeta Saracoğlu Stadı
Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarının İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında yalnız bırakmadı. Olimpiyat Stadı’na gelen yaklaşık 30 bin sarı-lacivertli, takımlarını coşkuyla destekledi. Maç öncesi skor tabelasının olduğu taraftaki kale arkası tribününde yer alan Fenerbahçeli taraftarlar, protokol tribünün karşısındaki kapalı tribünde bulunan taraftarların tezahüratları üzerine yağmur nedeniyle bu tribüne alındı.

İtirazdan kırmızı kart
78. dakikada Dia’nın ceza sahası içinde düşürülmesiyle Fenerbahçe penaltı kazandı. Bu pozisyonda hakem Halis Özkahya’ya uzun süre itiraz eden Ekrem, kısa süre içinde üst üste iki sarı kart, sonra kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Ekrem bu sezon ilk kırmızı kartını görmüş oldu.

3000. gole özel tişört
Fenerium mağazalarında, Fenerbahçe’nin lig tarihindeki 3000. golünün anısına özel olarak hazırlanan tişörtler satılacak. Fenerbahçe tarihine ismini altın harflerle yazdıran, bin, 2 bin ve 3 bininci golleri atan efsane futbolcuların isimlerinin yer aldığı tişörtlerin, yarından itibaren Fenerium mağazalarında satılmaya başlanacağı bildirildi.

Tartışmalı kararlar
Hakem Halis Özkahya dün verdiği tartışmalı kararlarla dikkat çekti. 29’da Alex, İbrahim’e çok sert girerken Özkahya sarı kart göstermekle yetindi. 55’te Efe ceza sahasının hemen dışında Alex’e yine sert bir müdahalede bulundu. Özkahya önceden sarı kartı bulunan Efe’yi atmadı. Abdullah Avcı, sert futbolunu sürdüren Efe’yi 57’de oyundan aldı.