Milyarlık Kanaryalar Yarıştı

Kocaeli'nde Ornitholoji Derneği tarafından düzenlenen kanarya güzellik yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

İzmit İnterteks fuar alanında yapılan yarışmada, Türkiye genelinden bin 200 kanarya dereceye girebilmek için mücadele etti. Kuşların sahipleri büyük bir heyecanla yarışmanın neticelenmesini beklediler.
Yarışmanın büyük ilgi gördüğünü söyleyen Kocaeli Ornitoloji Derneği Başkanı Ali Soyer, "Bu yarışma federasyonumuzun uygun gördüğü illerde belirli tarihlerde yapılıyor. Yarışma, yorkshire, norwichh, gloster, renk, border, fifi fancy, cresbred, parisien, lanchasire ve kanarya melezleri olarak 11 türde yapılıyor. 11 tür de kendi arasında 24 dala ayrılıyor. Hakemlerimiz, her dalı en ince ayrıntısına kadar inceleyip puan veriyorlar. En ucuz kanaryalar 100 TL'den alıcı bulurken, 5 bin liraya satılan
kanaryalar da var" dedi.
Yarışmada kuş sahiplerine herhangi para ödülü verilmediğini, kupa ve madalyayla taltif edildiğini anlatan Soyer, "Bu bir manevi tatmindir. Kuşları sadece fiziki güzelliklerine göre değerlendirip sahiplerini onurlandırıyoruz. Bu bir gönül işidir. Türkiye'nin her yerinde kümeslerinde besledikleri kanaryaları buraya getirip sergileme imkanı buluyorlar" dedi.
İki gün sürecek yarışmanın ardından 35 kişilik hakem heyetinin seçeceği kanaryaların sahiplerine ödülleri verilecek.