Meclis'e neden gelmedin?

Kurban bayramı öncesinde, Hac'a giden Ak Partililerin sayısının fazlalığı nedeniyle TBMM'yi çalıştırmakta...


Kurban bayramı öncesinde, Hac'a giden Ak Partililerin sayısının fazlalığı nedeniyle TBMM'yi çalıştırmakta zorlanan iktidar partisi, bayram sonrasında da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sert uyarısına karşın Genel Kurul çalışmalarına katılmayınca Meclis dün bir kez daha "aç-kapa" yapmak zorunda kaldı. Böylece TBMM Genel Kurulu'nun dün için fazla mesai yapmasını kararlaştıran iktidar, kendi milletvekillerinin devamsızlığı nedeniyle Meclis'i çalışamaz duruma getirmiş oldu. Önceki gün, çıkması beklenen yasaların tamamlanması üzerine 21.20'de kapanan Genel Kurul, Erdoğan'ın talimatına rağmen dün çalışamadı. Genel Kurul'da sadece 6 Ak Partili milletvekilinin bulunmasına tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, "Burası TBMM, Tayyip Erdoğan'ın yönetmeye alıştığı belediye meclisi değil. Meclis Başkanvekili'nin memuru, Erdoğan'ın marabası değiliz, milletvekiliyiz" diye tepki gösterdi.

184 vekil Genel Kurul'da yoktu
Erdoğan, geçtiğimiz çarşamba günü Ak Parti milletvekilleriyle iki kez bir araya gelerek "335 milletvekilimiz olmasına rağmen TBMM'de 184 toplantı yeter sayısını bulunmamasını kabul etmiyorum. Her an Genel Kurul'da en az 200 milletvekili bulunmalı" uyarısında bulundu. Erdoğan, Meclis'te cuma günleri de çalışılacağını özellikle vurguladı. Aynı gün TBMM'de, 10 Aralık'a kadar cuma günleri de çalışılması ve mesainin 23.00'e kadar sürmesi yönündeki Ak Parti önerisi, iktidar milletvekillerinin oyuyla kabul edildi. O gün gece çalışması 22.59'da sona erdi. Geçtiğimiz perşembe gecesi de TÜRKSOY Yasası ancak 194 oyla kabul edilebildi.
TBMM Genel Kurulu dün de, "cuma günleri de çalışma" kararı uyarınca saat 14.00'te açıldı. Salonda sadece 6 Ak Partili vekil bulunurken, 40 civarındaki CHP ve MHP'li bu duruma tepki gösterdi. İki kez yapılan elektronik yoklamada da 184 kişinin Genel Kurul salonunda bulunmadığı anlaşıldığından, önümüzdeki salı günü toplanmak üzere birleşime son verildi.

Â