Kurban Bayramı'nı Pakistan'da geçiren AK Partili Gürkan: Uzaklarda yardım bekleyen kardeşlerimiz var

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, bu yıl Kurban Bayramı'nı, sel felaketinde mağdur olan Pakistanlı vatandaşlarla geçirdi. Burada özellikle çoc

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, bu yıl Kurban Bayramı'nı, sel felaketinde mağdur olan Pakistanlı vatandaşlarla geçirdi. Burada özellikle çocuklarla yakından ilgilenen Gürkan, Kimse Yok Mu Derneği'nin Pakistan'da yardıma muhtaç aileler için düzenlemiş olduğu organizasyonlara katıldı. Ziyaretleri hakkında bilgi veren Gürkan, Kurtuluş Savaşı'nda Türkiye'ye büyük destek veren Pakistan için, "Şimdi vefa sırası bizde" dedi. Gürkan, Kimse Yok Mu Derneği'nin güç durumdaki Pakistan da 15 bin 580 kurban keserek selin en fazla zarar verdiği 17 bölgede dağıttığını aktardı.

Bayramda İslamabad, Cihangir Köyü ve Peşaver Bölgesi'nde köylerde incelemelerde bulunan Gürkan, Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleriyle ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı. Ülkede ki sel felaketinin yaşandığı ilk günden itibaren Türk Kızılay'ı ile sivil toplum kuruluşlarının orada büyük bir özveri ile çalıştığını dile getiren Gürkan, "Yardım kuruluşlarımız dost ülke Pakistan'da fedakarca çalışmalar gerçekleştirmişlerdir. Zaten bizi kardeş olarak gören Pakistanlı dostlarımız, gönüllerinde ayrı bir yerimizin olduğunu her fırsatta dile getiriyor." diye konuştu.

UMARIM YARALARI BİR AN ÖNCE SARILIR

Gittiği her yerde Pakistanlı vatandaşların Türklere karşı minnet ve en samimi duygularını dile getirdiğini ifade eden Gürkan, şunları söyledi: "Yaşanan felaketin izleri üzerinden geçen zamana rağmen hala yoğun bir şekilde hissedilmektedir. Yaraların sarılması için yapılan çalışmalara bir nebze katkımızın olması niyetiyle Pakistan'a gittik. Gıda sıkıntısı çeken kardeşlerimize hayırseverlerimizin bağışladığı kurban etlerini ulaştırdık. Onlarla bir araya gelerek acılarını paylaşan kardeşleri olduğunu hissettirmek istedik. Türkiye'nin bu kardeşlerimize yardımları sürecektir. Umarım yaraları bir an önce sarılır ve yaşanan sıkıntılar geride kalır."

"UZAKLARDA YARDIM BEKLEYEN KARDEŞLERİMİZ VAR"

Yüzyılın sel felaketi olarak değerlendirilen afet bölgelerini gezerken sürekli duygulu anlar yaşadığının altını çizen Gürkan, Pakistan'da felaketzedeler ve çocuklar ile bayramı birlikte geçirmenin kendisini çok etkilediğine işaret etti. Ziyaret ettikleri yerlerde büyük sevgi gösterileri ile karşılaştıkların ifade eden Gürkan, kucaklama sırasında özellikle zor koşullardaki çocukların gözlerinde oluşan parıltının kelimeler ile anlatılamayacağını belirtti. Gürkan, şöyle devam etti: "Kurtuluş Savaşı'nda kollarında ki bilezikleri çıkartarak bizlere gönderen Pakistanlı genç kızlar ve analardı. 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminde bizlere yardım elini uzatan yine Pakistan halkıydı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki insanımız büyük devlet olmanın gereğini yerine getirdi. Halkımız duyarsız kalmayarak güç durumundaki dostlarımıza yardım elini uzattı. Pakistanlıların kendilerine "Ülkenize döndüğünüzde Türk Kardeşlerimize yardımları için çok teşekkür ettiğimizi ve onları çok sevdiğimizi iletir misiniz?" dediğini dile getiren Fatoş Gürkan, "Ben de bunu üzerime bir borç olarak kabul ettiğimden iletiyorum. Uzaklarda bizleri çok seven ve yardımlarımızı bekleyen kardeşlerimiz var." şeklinde konuştu.