Kızıltepe'de meyve bahçelerinde eğitim var

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı köylerde meyve bahçesi yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla çiftçilere uygulamalı budama desteği veriliyor. Tarı

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı köylerde meyve bahçesi yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla çiftçilere uygulamalı budama desteği veriliyor. Tarım Müdürlüğü ekipleri, ağaçları gençleştirme, yeni fidanlara şekil verme ve verimde olan ağaçlara da verim budaması yapıyor.

Kızıltepe İlçe Tarım Müdürü Zeynettin Yılmaz, "Bölgemizde vadi aralarında kalmış meyvecilik faaliyetleri son yıllarda hızla artarak ovaya yayılmıştır. Sulama alanlarının artması ile birlikte üreticilerimiz yeni üretim teknikleri ve alternatif tarım ürünlerinin yetiştiriciliği arayışına girmişlerdir. Tarım Bakanlığımızın meyve bahçelerinin desteklemesi ile birlikte ilçemizde hızlı bir şekilde meyve bahçesi tesisi kurulma çalışmaları başlanmıştır. Ancak meyvecilikte verimi ciddi şekilde etkileyen budama faaliyetleri yapılmamakta ve atadan kalma yöntemlerle ağaçlar büyümektedir. Bu durum meyvecilikte bir yıl ürün verip, bir yıl ürün vermeme olayını tetiklemektedir." dedi.

Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Mehmet Doğan ile birlikte hazırlanan proje kapsamında ilçedeki meyve bahçelerinin bedava budandığını anlatan Yılmaz, 10 tane budama ustasının bütün köyleri dolaştığını kaydetti.