Kelkit-köse Karayoluna 2 Bin Sarı Çam

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesi ve Köse ilçesi arasındaki karayolunda Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından ağaçlandırma çalışması başlatıldı.

Kelkit-köse Karayoluna 2 Bin Sarı Çam
Vali Salihoğlu'nun ilk fidanı dikmesi ile başlayan çalışmada 3 bin 650 metre mesafede 2 bin sarı çam fidanı orta refüjlere ve yol kenarlarına dikilecek.
Çalışmanın başlaması nedeniyle düzenlenen programa Vali Enver Salihoğlu, Kelkit Kaymakamı Niyazi Erten, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, İl Çevre ve Orman Müdürü Sadettin Yinanç, Kelkit İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Sancak, Kelkit Orman İşletme Şefi Salih Demir, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Güler ve kamu kurum müdürleri katıldı.
Burada gazetecilere bilgi veren Çevre ve Orman Müdürü Sadettin Yinanç, karayollarını ağaçlandırma çalışmalarının 2011 yılında da devam edeceğini belirterek çalışma kapsamında Şiran, Kelkit, Köse, Bayburt karayolu boyunca yaklaşık 90 kilometrelik alanın zamanla ağaçlandırılacağını söyledi.
Yinanç, sarı çam fidanları soğuk hava iklim şartlarına dayanıklı olması nedeniyle tercih edildiğini de ifade ederek, dikilen çam fidanlarının sulama işini üstlenen Kelkit Belediyesine teşekkür etti.