Karaman'da İmar Planı Çalışmaları

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karaman'ın gelecekte yaşanabilir bir kent olması için hazırlanan imar planlarının çok önemli olduğunu belirterek, böyle önemli bir konuda toplumun her kesiminden insanların görüşlerine ihtiyaçları olduğunu söyledi

Karaman'da İmar Planı Çalışmaları
Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karaman'ın gelecekte yaşanabilir bir kent olması için hazırlanan imar planlarının çok önemli olduğunu belirterek, böyle önemli bir konuda toplumun her kesiminden insanların görüşlerine ihtiyaçları olduğunu söyledi.
Karaman Belediye Meclis Salonu'nda Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası yetkilileriyle bir araya gelen Başkan Uğurlu yaptığı konuşmada, belediyelerin rutin hizmetlerinden olan yol, su gibi hizmetlerin çok zor olmadığını, bu hizmetlerin oturmuş bir sistemle düzenli olarak yapılabileceğini ifade ederek, "Esas önemli olan konu kentlerin geleceklerinin tasarlandığı imar planlarıdır. 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli revize ve tadilat imar planı yakın zamanda ihaleye çıkacak. Bu planlarda geçmişte yapılan hataların yapılmaması için büyük gayret gösterdik. Geçmişte Karaman'ın imar planlarında iyi niyetli yapılmasına rağmen belli hatalar yapılmış. Bu hatalar şimdi önümüze engel olarak çıkıyor. Bizim yaşadığımız bölgeye en iyi yapabileceğimiz şey düzgün bir imar planı çalışmasıdır. Bunu yaparsak gelecek yıllarda iyi dileklerle hatırlanırız. Gelecekte hizmet verecek olan insanların önünü açarız. Bu yüzden ben kentin belediye başkanı olarak böyle önemli bir konuda tek başına karar vermek istemiyorum. Bu konuda bilgi ve birikimi olan herkesin görüşlerine ihtiyacımız var" dedi.
İhale öncesinde hazırlanacak şartnamenin oluşturulmasında ilgili meslek odalarının görüşlerinin önemli olduğunu söyleyen Uğurlu, "Ben meslek odalarına birer yazı yazdım. Bu şartnameyi beraber hazırlamak ve her süreci beraber takip ederek Karaman için en uygun şartnameyi ortaya çıkaralım istedim. Herkesin elini taşın altına sokması lazım. Bugün yakın komşumuz Konya minimum sıkıntılarla ilerliyorsa bunda yıllar öncesinde doğru olarak hazırlanan imar planının rolü çok büyük. Bizler imar planlarındaki sıkıntıyı nasıl aşacağız diye düşünürken, onlar doğrudan işe başlıyorlar. Benim Karaman'la ilgili hayallerim, düşüncelerim var. Mutlaka sizlerin de vardır. Bu hayallerinizi, düşüncelerinizi bizlerle paylaşın" diye konuştu.