Kanser Araştırma Komisyonu Rize'de

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kanber Araştırma Komisyonu Rize'de çalışmalarına başladı.

TBMM'de kanser hastalığının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi için oluşturulan Meclis Araştırma Komisyonu; Rize-Gümüşhane ve Trabzon illerinde gerçekleştirecekleri inceleme programı kapsamında bugün Rize'ye geldi. Mecliste grubu bulunan partilerin milletvekilleri ve meclis çalışanlarından oluşan komisyon, Rize Valiliği Salonu'nda Rize'deki kanser hastalıkları konusunda İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe'den brifing aldı. Brifing ve inceleme programı basına kapalı gerçekleşti.
Program öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, komisyonun Rize'de alan çalışması yapacağını belirterek araştırmanın sadece Rize, Trabzon ve Gümüşhane illerini değil, tüm yurt genelini kapsadığını belirtti.
Komisyon Başkanı Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın ise yaptığı açıklamada, "Mayıs ayında oluşturulan komisyonumuz Türkiye'deki kanser vakalarının gelişimi ve gelecekte bu konuda almamız gereken tedbirlerin tespiti için çalışıyor. Komisyonumuz; bilim adamlarını, üniversite temsilcilerini, sivil toplum kuruluşlarını Ankara'da konuyla ilgili olarak dinledi. Daha sonra alan gezileri olarak Nevşehir, Doğu Karadeniz Bölgesi ve kanser konusunda iyi bir altyapıya sahip olduğunu düşündüğümüz ABD'de
incelemeler gerçekleştirdi" dedi.
Gün içerisinde alan çalışması yapacak olan komisyon üyeleri akşam saatlerinde çalışmaları doğrultusunda sivil toplum örgütleri ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacak.
Aydın'ın başkanlığındaki komisyonda Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Kırıkkale Milletvekili Tansel Barış, Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, Kahraman Maraş Milletvekili Cafer Tatlıbal, Kilis Milletvekili Hüseyin Devecioğlu, Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu, Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, İstanbul Milletvekili Sacit Yıldız ve Hakkari Milletvekili Hamit Geylani ile uzmanlar ve meclis personeli yer alıyor.