Göztepe-Karataş arası çift yön olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Üçyol-Üçkuyular metro hattında İzmirspor, Hatay, Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay İstasyon

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Üçyol-Üçkuyular metro hattında İzmirspor, Hatay, Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay İstasyonları inşaatları kapsamında, 20 Haziran 2010'dan bu yana tek yönlü olarak çalışan Mithatpaşa Caddesi, kısmen çift yönlü olacak. Caddenin Göztepe-Karataş arasındaki bölümü, 1 Aralık 2010 Çarşamba gününden itibaren gidiş geliş şeklinde çalışacak.

Metro inşaatı çerçevesinde İnönü Caddesi'nin kapatılmasına parelel olarak Mithatpaşa Caddesi'ndeki araç trafiği de geçen haziran ayında Üçkuyular'dan itibaren Konak'a tek yönlü olarak düzenlenmişti. Büyükşehir Belediyesi, okulların açılmasıyla birlikte özellikle akşam saatlerinde Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda biriken trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla yeni bir düzenlemeye gitti. Buna göre halen Depo Kavşağı'ndan Karataş Kavşağı'na kadar olan kısmı tek yönlü hizmet veren Mithatpaşa Caddesi'nin Göztepe-Karataş arasındaki bölümü, tekrar eski haline getirilerek çift yönlü yapılacak. Göztepe-Üçkuyular arasındaki kısmı ise çalışmalar tamamlanana kadar mevcut şekliyle, yani Konak yönüne doğru tek yönlü işlemeye devam edecek. Yeni düzenleme uyarınca otobüs güzergâhlarında bir değişiklik olmayacak.

PARK YASAĞI

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, trafik akışında sıkışıklık meydana gelmemesi için Mithatpaşa Caddesi üzerindeki otopark cepleri dışında durmanın ve park etmenin yasak olduğunu hatırlattı. Ceplerde ise park saatlerinin 20.00 ile 08.00 arası olduğu belirtildi.