Çeküd 5 Bin Fidan Dikimi Yaptı

Çevre ve Kültür Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) tarafından 5 bin adet fidan dikimi yapıldı.

ÇEKÜD tarafından organize edilen ve Malatya Öncü Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği üyesi öğrencilerinde destek verdiği etkinlikte Yaygın Beldesindeki 'Gücduvani Hatıra Ormanı''na fidan dikimi yapıldı.
Yaygın Belediye Başkanlığının da destek verdiği fidan dikim hakkında bilgi veren ÇEKÜD Genel Başkanı Süleyman Yorulmaz, ''Mezarlıklar, tarla sınırları, çeşme başları, yol kenarlarını ve bulduğumuz her boş alanı ağaçlandırmalıyız. Toprağa eli değmeyen, ağaç dikmeyen hiç bir el kalmaması için Türkiye genelinde ağaçlandırma faaliyetlerimizi arttırarak sürdüreceğiz. Kentler geliştikçe beton yığınları artmaktadır. Sağlıklı bir çevre ve toplum için, toprakla barışıp onunla dost olmalıyız'' ifadelerini
kaydetti.
Yorulmaz, erozyonla mücadele edilen Türkiye'de ağaçlandırmanın her insanın adeta bir hobisi olması gerektiğini kaydetti.
Yaygın Belediye Başkanı İrfan Karataş ise beldenin erozyonla yüz yüze kalan bölgesinde, gönüllü olarak dikilmesinden memnun olduklarını ifade etti. Etkinlikte toplam 5 bin adet fidan dikimi yapıldı.