Bodrum'da Real Madrid, Barselona Heycanı

Bodrumlu minik futbolcuları Real Madrid ve Barselona'ya gitme heyecanı bastı.

Bodrum'da Real Madrid, Barselona Heycanı
Avrupa futbol becerileri Akademisi (Euro Soccer Skılls Academy) Başkanı Zilotko Maric, Akademi Türkiye temsilcisi ve yetenek avcısı olarakta bilinen Serdar Başafacan geçtiğimiz Ağustos ayında Türkiye'de yapılan Kamp döneminde Barselona alt yapı Koordinatörü Albert Benalges sola, Messi, Xavi, İnieste, Pique, Fubrogas ve Puyol dünya futboluna kazandıran teknik direktör, Kamp döneminde beğenilen futbolcuları, Real Madrid, Barselona ve Espanol takımlarında denemek için İspanya' ya davet etti. Ocak ayının ilk haftasında İspanya ya gidecek olan ekip Real Madrid Barcelona ve Espanol takımında, 12 günlük çalışmalarını denetliyecekler. Carlos Bueno Ahibar Espanol takımının alt yapı sorumlusu, Julio Alberto Barcelona alt yapı direktörü Joseph Maria Min Quella, Maradona, Romarıo, Guardıola Rıvaldo ve Messi temsil eden ünlü futbol ajansı çalışmalarını takip edecek. Beğenilen futbolcular olursa Akademi Başkanı Zilofko Morica ve Türkiye Temsilcileri Serdar Başafacan' la anlaşmaya varılacak.
Başafacan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dünya starlarını bu metodlarla kazandırdıklarını belirten Başafacan "sabırlı pas trafiği, ayağa kontrol pas, çıkışlarda üçgen yardımlaşma ve ataklarda yıldız yardımlaşma sistemini ön planda tutuyorlar bizde yetiştirdiğimiz yetenekli olan genç futbolculara bu teknikleri öğretiyorum. Bu sistemde futbolcularımız Avrupa Arenalarında rahat boy gösterecek ve yeteneklerini sergileyeceklerdir" belirtti. Başafacan İspanya'da bulunan, Barcelona, Real Madrid, Espanol İngiltere de Chelsi,Liverpool,İtalya da,Milan Hollanda da Ayaksi ,Almanya'da Bayern Münih takımlarıyla çalışacağız her üç aylık dönemlerde bu klüplere Türk sporlarını götüreceğini iade derek neden türk futbolcularını dünyanın her futbol kulübünde görmeyelim var yurt dışında oynayan çok yetenekli futbolcularımız var ama yetersiz bir çok ünlü futbol antiranörü türk geçleri çok yetenekli diyorlar ama gerisinin gelmeyecegini de ifade ediyorlar ben bu futbol aşkını çocuklara yansıtıp onları en iyi yerde görmek istiyorum" dedi.
İspanya da Real Madrid, Barcelona ve Espanol takımlarında kamp dönemine katılarak sporcular, Tezcan Sığınır (16), Selcuk Kılıçaslan (10), Osman Dönmez (10), Zülfikar Toçoğlu(10), Emre Bilgili Yıldız (11), Berk Çaydamar (16), Boğaç Uyar (15) Real Madrid, Bercelona, Espanol takımlarının bulundu kamplara gidip yeteneklerini sergilenecek.