Aziziye Tabyası'nda Yapılması Düşünülen Kent Ve Savaş Müzesi'nden 3 Yıldır Ses Yok

Osmanlı- Rus savaşlarına sahne olan ve Ruslara geçit vermeyen Aziziye Tabyaları'na kurulacağı belirtilen kent ve savaş müzesinde 3 yıldır herhangi bir gelişme olmadı.

Aziziye Tabyası'nda Yapılması Düşünülen Kent Ve Savaş Müzesi'nden 3 Yıldır Ses Yok
Halk arasında '93 Harbi' diye bilinen, 1877 - 78 Osmanlı - Rus Savaşları'nın yapıldığı, göğüs göğüse kanlı çarpışmaların yaşandığı Aziziye Tabyası'nda savaş müzesi yapılacağı bildirilmişti. 2007'de dönemin AK Parti Erzurum Milletvekili Ömer Özyılmaz'ın müjdesini verdiği savaş ve kent müzesi konusunda aradan geçen 3 yıla karşın herhangi bir gelişme yaşanmadı.
Kundaktaki kızını evde bırakarak Ruslar'a karşı satırla savaşarak destanlaşan Nene Hatun'un mezarının da bulunduğu alanda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılması düşünülen projede, Aziziye Tabyası'ndaki Mecidiye Kışlası'nın bir bölümü kent müzesi olurken, bir bölümü de savaş müzesi olarak düzenlenecekti. Müzede, savaşta kullanılan malzemeler sergilenecek, yaşanan savaş sesli, görüntülü ve hareketli olarak sergilenecek, böylece dönemin tüm unsurları gelecek kuşaklara canlı örneklerle aktarılacaktı. Ancak aradan geçen 3 yıla karşın savaş ve kent müzesinin yapılması konusunda herhangi bir adım atılmadı.