Van'da Oturma Gecesi

Van'da yöresel yemeklerin ikram edildiği ve bol bol halayların çekildiği 'Oturma Gecesi'nde Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nun seslendirdiği Kürtçe türkülerle büyük alkış aldı

Van'da Oturma Gecesi
Van'da yöresel yemeklerin ikram edildiği ve bol bol halayların çekildiği 'Oturma Gecesi'nde Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nun seslendirdiği Kürtçe türkülerle büyük alkış aldı.
Van Valiliği, Van Belediyesi, İstanbul ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile bazı oda ve sivil toplum örgütü tarafından düzenlenen 2. Uluslar arası Doğu Anadolu Bölgesi Geleneksel Mutfak Kültürü ve Van Yemekleri Sempozyumu kapsamında VATSO VIP salonunda 'Van Oturma Gecesi' düzenlendi. Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, vali yardımcıları, kaymakamlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda davetlinin katıldığı gecede, ilk olarak Van türküleri seslendirildi. Daha sonra sahne alan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Metin Barlık, sahneye davet ettiği VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ile birlikte Kürtçe türkü söyledi. Kandaşoğlu davetlilerden büyük alkış alırken, yerini Van halk oyunlarını en iyi bilenlere bıraktı. Bazı kurumlarda üst düzey yönetici olan ve yaş ortalaması 50 olan ekibin davul-zurna eşliğinde sergilediği halk oyunları ise büyük beğeni topladı.
Yöresel yemeklerin de ikram edildiği gecede emekli öğretmen Fevzi Leventoğlu'nun bazı şiirler okumasının ardından Van Oturma Gecesi ekibi sahnedeki yerini aldı. Ekibin seslendirdiği Van şarkıları eşliğinde davetliler uzun süre halay çekerek eğlendi.
Sempozyumun düzenlemesine katkıda bulunanlara Vali Münir Karaloğlu tarafından plaketlerinin verilmesi ile gece sona erdi.