Sınav günü gürültü yapmak yasak

Ortaöğretim ve önlisans mezunlarının gireceği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) nedeniyle pazar günü sınavların yapılacağı okul çevrelerinde ve güzer

Ortaöğretim ve önlisans mezunlarının gireceği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) nedeniyle pazar günü sınavların yapılacağı okul çevrelerinde ve güzergahlarında gürültü yasağı getirildi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü, pazar günü gürültü yasağına uyulması konusunda vatandaşları uyardı. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, pazar günü 07.30 ile 17.30 saatleri arasında il merkezinde 124 okulda KPSS'nin yapılacağı belirtildi. Sınavın yapıldığı okulların çevresinde meydana gelebilecek aşırı gürültünün adayların konsantresini bozacağı gerekçesiyle yasaklama getirildiği belirtildi. Yazılı açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi: "Pazar günü yapılacak olan sınav esnasında; sınava giren adayların dikkatini dağıtacak olumsuzlukların yaşanmaması açısından sınav binası çevresi ve güzergahlarında gürültüye neden olacak çalışmaların (pazaryeri, inşaat çalışması gibi) yapılmaması, sürücülerin korna çalmama konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir." denildi. Açıklamada ayrıca sınava girecek olanların, sınava giderken yanlarında bloetooth kulaklık, kamera özellikle kulaklık, kalemler, cep telefonu gibi kopya çekmeye el verişli cihazlar getirmemeleri de istendi.