Sahte bandrolcülere polis operasyonu

Sahtecilik şebekesine yönelik İstanbul'daki operasyonda Rusya, Azerbaycan ve Ukrayna ülkelerindeki sigara ve içki markalarında kullanılmak üzere basım

Sahtecilik şebekesine yönelik İstanbul'daki operasyonda Rusya, Azerbaycan ve Ukrayna ülkelerindeki sigara ve içki markalarında kullanılmak üzere basımı tamamlanmış 200 bin dolar değerinde sahte bandrol ele geçirildi. Olayla ilgili 8 kişi gözaltına aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yaklaşık iki aydır takip edilen şüphelilere yönelik çalışmalar tamamlanarak zanlıların yakalanması için harekete geçildi. Küçükçekmece'deki matbaayı yakın takibe alan polis, uygun zamanın gelmesiyle birlikte baskın yaparak matbaa ile ilgilisinin olduğu belirlenen 8 kişiyi gözaltına aldı.

Baskın yapılan matbaada arama yapan polis çok sayıda sahte bandrol ve bunların basımında kullanılan malzemeler ele geçirdi. Ele geçirilen malzemeler arasında 6 milyon 635 bin adet Rusya, Azerbaycan ve Ukrayna'da kullanılmak üzere hazırlanmış içki ve sigara bandrolü, 186 adet kalıp, 168 adet içki ve sigara bandrol basımı için hazırlanmış yaldızlı şerit, 63 adet film, 22 adet numaratör ve bandrollerin kalite kontrollerinin yapımında kullanılan cihazlar ele geçirildi.

M.T. E isimli kişi ile birlikte 7 kişinin gözaltına alınmasının ardından şüpheliler ifadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. İfadeleri tamamlanan şüpheliler Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.