'Özel Olimpiyatlar' Açılış Töreniyle Başladı

Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim Derneği(TÖSSED) ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin(OMÜ)ortaklaşa düzenlediği "Özel Olimpiyatlar" açılış töreniyle başladı.

'Özel Olimpiyatlar' Açılış Töreniyle Başladı
Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı gösterisiyle başlayan törene; TÖSSED Yönetim Kurulu Üyesi Aydemir Karaer, Rektör Vekili Ferşat Kolbakır, OMÜ Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Osman İmamoğlu, Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Halil Kütük, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Süleyman Kaplan, BESYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Menderes Kabadayı katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Aydemir Karaer, "Özel olimpiyatların Türkiye organizasyonuyla, 27 yıldır zihinsel engelli bireylerin hayata tutunması için çalışıyoruz. Katıldıkları olimpiyatlarda kazandıkları madalyaların onlara ve ailelerine verdiği mutluluk, bizleri daha fazlasını yapmak için yüreklendiriyor. Sporla, bireysel değer duygularını geliştirmeye, 'bana ihtiyaç var, ben seviliyorum' duygusunu yaratmaya çalışıyoruz. Onlar artık yüzüyor, futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, bowling oynuyorlar. Kayak, jimnastik, atletizm yapıyor, at biniyorlar. Dünya nüfusunun yüzde 3'ü zihinsel engelli. Türkiye'de 2,5 milyon zihinsel engelli var. Bu önemli bir rakam. Toplum olarak görevimiz büyük" dedi.
Karaer, Onursal Başkan Dilek Sabancı'ya ve Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Aydın'a da teşekkür etti.
"Engelleri ortadan kaldırıyoruz. İnsanlara hiçbir şekilde ayrımcığın yapılmadığı bu organizasyonda aradaki engelleri kaldırmanın gerekliliğini vurguluyoruz" diyen Yrd. Doç. Dr. Menderes Kabadayı, "Her birey üzerine düşeni yapmak zorundadır. Biz de bu tür faaliyetlerle kaybedenin olmadığı, herkesin kazandığı organizasyonları gerçekleştirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ferşad Kolbakır ise yaptığı konuşmada, "Dünya nüfusunun yüzde 3'ünün engelli olduğunu düşünürsek, bu tur olimpiyatları kendi ülkemizde düzenlemek misyonumuz olmalı" ifadelerini kullandı.
Kolbakır, mental öğrenmede sporun önemine değindi ve konuşmasını "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" sözleriyle tamamladı. Açılış programının sonunda plaket töreni de gerçekleştirildi.
Samsun, Karabük, Zonguldak, Çorum ve Sinop'tan toplam 13 okul ve 154 sporcunun katılımıyla gerçekleşen organizasyonda şu slogan kullanılıyor; "Bana kazanma şansı verin, kazanamasam bile çabamda cesur olmama yardımcı olun!"