Mersin'de Denizdeki Koliform Miktarı

Mersin Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, kentte 'Atıksu Arıtma Tesisi'nin faaliyete girmesiyle birlikte deniz suyundaki koliform oranının da düştüğünü söyledi

Mersin'de Denizdeki Koliform Miktarı
Mersin Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, kentte 'Atıksu Arıtma Tesisi'nin faaliyete girmesiyle birlikte deniz suyundaki koliform oranının da düştüğünü söyledi. Özdemir, yapılan son ölçümlere göre Kültür Park sahilindeki deniz suyunun 28 koliform ile 'Mavi Bayrak'a sahip Lara ve Konya Altı plajlarını geride bıraktığını söyledi.
Daha öne Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan tarafından dile getirilen; "Mersinliler, kentin her noktasında denize girebilecek" ifadesinin artık hayat bulduğunu kaydeden Özdemir, Karaduvar'da yer alan 'Atıksu Arıtma Tesisi'nin kısa bir süre önce faaliyete girmesine rağmen kent açısından önemli bir değer haline geldiğini vurguladı. İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce kent genelinde yapılan koliform ölçümlerinin umut ve mutluluk verici düzeyde olduğuna dikkat çeken Özdemir, "Yapılan çalışmalar sonucu Mersin Kültür Park sahilindeki koliform ölçümlerinde Total Koliform 28 gibi çok düşük düzeylerde çıkmaktadır. Bu rakam Antalya'nın dünyaca ünlü ve mavi bayrağa sahip Lara plajında 102, Konya Altı Plajı'nda ise 120 seviyelerindedir" dedi. Özcan'ın Mersin halkına verdiği sözleri bir bir yerine getirdiğini savunan Genel Sekreteri Özdemir, yapılan tüm hizmetlerin Mersinlilerin daha iyi ve daha kaliteli bir şehirde yaşaması amacına uygun olarak gerçekleştirildiğini belirtti.