Meclis Önünde 'Su' Eylemi

Suyun Ticaretleştirilmesine Hayır Platformu, TBMM önünde Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı'nı protesto etti.

TBMM Dikmen girişinde toplanan Suyun Ticaretleştirilmesine Hayır Platformu yanlısı gruplar, "Dereler özgürdür özgür akacak", "Tabiatı yok edecek yasaya hayır" gibi sloganlar attı. Grup adına bir açıklama yapan Türk Tabipler Birliği Başkanı Eriş Bilaloğlu, Tabiat ve Biyolojik Çeşitliği Korumu Kanun Tasarısı'nın Meclis'e sunulduğunu belirterek, bu yasa ile iktidarın tüm tabiat sit, milli parklar, tabiat parkları, doğal alanların korunmasına ilişkin kararları iptal ettirmeyi ve doğal alanlarla ilgili karar
alma yetkisini Çevre Orman Bakanlığı'na devretmeyi planladığını vurguladı. Bilaloğlu, yasa ile su ve su havzalarının AB direktifleri ve buna uyumlu kamu-özel işbirliğinde metalaştırılmasının önünün yasa ile açıldığını iddia etti. Suyun ticarileştirilmesine, doğanın metalaştırılmasına ve sermaye talanına açılmasına karşı mücadelelerinin süreceğini söyleyen Bilaloğlu, bu yasanın Meclis'ten geçmemesi için mücadelelerinin süreceğini kaydetti.
Yapılan açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
(BC-CC-Y)