Makul olmama hakkı

Git Başımdan, hafta sonu bir Movieplex'e gidip bilet kuyruğundayken film seçenleri yanıltmayacak bir komedi. A...

Git Başımdan, hafta sonu bir Movieplex'e gidip bilet kuyruğundayken film seçenleri yanıltmayacak bir komedi. Afişi yalan söylemiyor. Zıt karakterli iki adamın rezillik, şuursuzluk ve bunlara bağlı tehlikelerle dolu yol macerasını izlemek içinizden gelmiyorsa, aklınız arkada kalmasın. Aksi halde ise, Git Başımdan'da gülmek için bahane bulmakta fazla zorlanmayacaksınız. Kahkaha eşiğinizi yakalayacak bir sonraki espriyi beklerken (bu ara kimileri için uzun olabilir), gülümseyecek bir şeyler de bulabilirsiniz; formülleri işletmekte sorun çekmeyen bir film.

Tabii aynı sebeple, tohumu ekildiği anda kendini belli eden çok fazla espri var içinde. Demek istediğim, bir filmde kahramanlardan birinin elinde bir yakınının külleri varsa, o küllerin saçma bir anda ortaya saçılacağını biliriz. Git Başımdan'ın dört kişilik senaryo ekibi, seyirciyi gafil avlamaktan ziyade bu tür beklentileri karşılayan bir iş çıkarmış. Road Trip ve Hangover gibi komedi-macera filmleriyle tanınan yönetmen Todd Phillips ise filmin mizahtaki yaratıcılığına sınıf atlatacak bir zamanlama anlayışı koymuyor ortaya.

Robert Downey Jr.'ın canlandırdığı Peter, güzel karısı (Michelle Monaghan) ilk çocuğunu doğurmak üzere olan başarılı bir mimar; zaman zaman çabuk öfkelense de cool duruşunu bozmamaya özen gösteren bir karakter. Haliyle Downey Jr., şovmen kişiliğini sonuna kadar konuşturacak fırsatı bulamıyor; 'makul olmama' rolü bu sefer başkasına ait. Zach Galifianakis'in Ethan'ı, 2000'ler boyunca en çok Jack Black'le (School of Rock) özdeşleşen, sinir bozucu, sorumsuz ve yapışkan tiplemelerden biri.

CAN SIKMAZ, HATIRLANMAZ
Bu bela mıknatısı, nihayetinde sevimli bir şişman olduğuna ikna etmekte ısrarlı bir 'zoraki can dostu'. Peter'la yolları bir havaalanında kesişip otobanda, Büyük Kanyon, Meksika sınırı ve Los Angeles'ta sürüyor. Yolda, esrar satıcısı rolünde Juliette Lewis ve Peter'ın kankası olarak Jamie Foxx da çıkıyor karşılarına. Kolay kolay ne hatırlanacak ne de can sıkacak yüz dakika, işte böylece geçiveriyor.

GİT BAŞIMDAN (Due Date)
Yönetmen: Todd Phillips
Oyuncular: Robert Downey Jr., Zach Galifianakis, Michelle Monaghan, Juliette Lewis, Jamie Foxx
Tür: Komedi