Gesiad'dan Ekonomik Durum Anketi

Bursa Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) Başkanı Bahadır Özgün, 2010'un 2009 yılından farkının olmadığını söyledi.

Gesiad'dan Ekonomik Durum Anketi
GESİAD, iş dünyasının ve vatandaşların 2010 yılı hakkındaki görüşlerini ve 2011'den beklentilerini öğrenmek için anket yapıyor. Araştırmanın Bursa genelinde tüm kesimleri kapsayacak şekilde olmasını arzu ettiklerini belirten Özgün, "Birçok organize sanayi bölgelerimize ait firmalar, iş dünyası sivil toplum kuruluşları, esnaf ve sanatkarlarla ticaret erbaplarının yanı sıra vatandaşlarımıza da anket sorularımızı sormayı arzuladık. Çıkan sonuçlar iş kolları, bölge, sosyal yapı ve yaş gruplarına göre ayrı ayrı değerlendirilecektir" dedi.
Özgün, "2009 yılındaki kriz global çapta oldu ve bütün dünyada güçlü bir şekilde hissedildi. Ancak 2010 yılında da krizden tam anlamı ile kurtulmak mümkün olmadı. Özellikle küçük işletmeler ve vatandaşlarımız tarafından halen ekonomik krizin güçlü bir şekilde hissedildiğini düşünmekteyim" şeklinde konuştu.
2011 yılının bir seçim yılı olduğunun altını çizen Özgün, "Ne yazık ki seçim dönemlerinde her ne kadar seçim ekonomisi uygulanmıyor denilse de, mutlaka seçim ekonomisi uygulanmakta. Kısa dönemli bir rahatlama getiren bu durumun faturası ise çok ağır bir şekilde ödenmekte. Gerek seçim yılı olması, gerekse uzun süreli durağan ekonomi yaşanmış olması sebebiyle 2011'den beklenti yüksek olabilir" ifadelerini kullandı.