Fazla abartmaya gerek yok

Sarkisyan'a mesaj



CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, üç generalin açığa alınmasıyla ilgili 'abartmaya gerek yok' dedi.


Gül, İsviçre'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, 'Üç generalin haklarındaki davayla ilgili açığa alınmasına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, şunları söyledi: 'Yasaların Sayın bakanlara verdiği yetki, bakanlar değerlendirmişler ve kullanmışlardır. Aslında bu hususu çok fazla abartmaya da gerek yok. Biliyorsunuz bu ülkede emniyet genel müdürleri bile aynı şekilde açığa alınmıştır.

''Cumhurbaşkanı, NATO zirvesi nedeniyle Lizbon'a gidişinde askeri ataşenin havaalanında kendisini karşılamamasıyla ilgili yöneltilen bir soruya ise, 'Herkesin karşılamaya gelmesi zaten organize edilmedi, sadece büyükelçi seviyesinde. Bütün oradaki temsilcilerimiz, görevlilerimiz hepsi zaten gelmediler'' yanıtını verdi. Türkiye'den İsviçre'ye Cumhurbaşkanı seviyesinde ilk devlet ziyaretini gerçekleştireceğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nden Esenboğa'ya gelişinde yine Emniyet'e ait helikopteri kullandı.
ANKARA

Sarkisyan'a mesaj
ZİYARETİ kapsamında İsviçre Parlamentosu'na hitap eden Gül, Ankara-Erivan ilişkilerine değindi. Türkiye ile Ermenistan arasında diplomatik ilişki kurulmasına ilişkin protokollerin İsviçre'nin kolaylaştırıcı çabaları neticesinde geçen yıl Zürih'te imzalandığını anımsatan Gül, şunları söyledi: İişkilerinin normalleştirilmesini hedefleyen protokollerin hayata geçirilmesine yönelik güçlü irademizi kararlılıkla muhafaza ediyoruz ve Kafkaslar'da kalıcı ve kapsamlı bir barışın hakim olması için çabalarımızı sürdürüyoruz. Bu aşamaya gelinmesinde önemli rol oynayan Cumhurbaşkanı Sayın (Serj) Sarkisyan'ın da bugüne kadar sergilediği liderlik ve devlet adamlığını sürecin başarıyla tamamlanması için aynı cesaretle sürdürmesini bekliyoruz.

Hızlı trende 'ekmek-katık ' sürprizi
CUMHURBAŞKANI Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ü Zürih Havaalanı'nda İsviçre Cumhurbaşkanı Doris Leuthard törenle karşıladı. Hızlı trenle Bern'e hareket eden Gül'ü, istasyonda ellerinde Türk bayraklarıyla çocuklar karşıladı. Bir de sürprizleri vardı. Çocuklar Gül için 'Ekmek buldum katık yok' şarkısını söylediler.

ÖZAL KÖŞK'E ÇIKIYOR
Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu Başkanı Faik Ceceli'nin, Ahmet Özal'ı arayarak Cumhurbaşkanlığı'na davet ettiği öğrenildi. Ahmet Özal'ın bir basın kuruluşunda babasının ölümüyle ilgili açıklamalarının ardından soruşturma başlatılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmanın dosyası Ankara'ya gönderilmişti. Ankara'da yürütülen soruşturma kapsamında Özal'ın eşi Semra Özal ile Ahmet Özal'ın ifadesi alınmıştı. Bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu Başkanı Faik Ceceli'nin, Ahmet Özal'ı arayarak Cumhurbaşkanlığı'na davet ettiği öğrenildi. Özal'ın bugün saat 13.00'de Cumhurbaşkanlığı'na gideceği belirtildi.