Esnaf Ve Vatandaş Ahi Pilavında Biraraya Geldi

Daha önceden Ahilik Kutlamaları içerisinde dağıtılan Ahi Pilavı, Kırşehir Belediyesi ve Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirildi.

Esnaf Ve Vatandaş Ahi Pilavında Biraraya Geldi
Cuma namazının ardından vatandaşlara Kırşehir Belediyesi ve Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı tarafından geleneksel hale gelen Ahi Pilavı ikram edildi. Pilav dağıtımına başata Vali Mehmet Ufuk Erden olmak üzere, KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, esnaf ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ahi Pilavı ikramının geleneksel hale getirilmesi konusunda bilgiler veren KESGOB Başkanı Bahamettin Öztürk, Ahilik anlayışının, toplumda yaşayan fertleri birbirine yaklaştırmak ve aralarında dayanışma kurulmasını sağlamak olduğunu belirtti. Öztürk, "Ahilik felsefesinin toplumun her kesimine ışık tutacak önemli özellikleri vardır. Bir toplumda birlik ve dayanışmayı sağlayan en önemli unsur, müşterek değerlerin korunması ile Ahilik anlayışı içerisinde bu değerlere saygı gösterilmesidir" dedi.
Ahilerin yeniliğe açık insanlar olduğunu kaydeden Öztürk, "Ahiler, halka sanat, meslek ve genel bilgiler öğretmek için geçmişte var güçleriyle çalışmışlar ve bugünde çalışmaya devam etmektedirler. Ahiliği benimseyen bir toplumda birlik, beraberlik ve dayanışma unsurlarını ön plana çıkarmak, toplumumuzdaki bu şuuru daha artırmak amacıyla belediye ile birlikte ortak hareket ederek her ayın ilk haftası cuma günü geleneksel olarak Ahi Pilavı ikram edilmesi kararlaştırdık" şeklinde konuştu.