ESAD öğretmenleri buluşturdu

Emekli Milli Eğitim Bakanlığı Yurt Dışı Eğitim Öğretim Genel Müdürü Aysal Aytaç, eğitimin önemine değinerek, "Eğitemediğimiz insan bizim değildir." de

Emekli Milli Eğitim Bakanlığı Yurt Dışı Eğitim Öğretim Genel Müdürü Aysal Aytaç, eğitimin önemine değinerek, "Eğitemediğimiz insan bizim değildir." dedi.

Eskişehir Eğitimciler Derneği (ESAD) Öğretmenler Günü münasebetiyle Taşbaşı Kültür merkezinde düzenlediği konferansta öğretmenleri buluşturdu. Konferansa katılan emekli Milli Eğitim Bakanlığı Yurt Dışı Eğitim Öğretim Genel Müdürü Aysal Aytaç, eğitimin önemini vurguladığı konuşmasında "Eğitemediğimiz insan bizim değildir." dedi.

Öğretmenlik yaptığı zamanlarda yaşadığı zorlukları anlatan Aytaç kendisinin hala eğitimcilik aşkını içinde yaşadığını belirtti. Aytaç, ülkenin öğretmenlerle çok iyi yerlere geleceğini ifade ederek öğretmenlerin yaptığı mesleğin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, öğretmenlerin görev itibariyle birer melek olduğunu ve fert üzerinde ana baba etkileri olduğunu ifade etti. Öğretmenlerin sıkıntılarının giderilmesi ve maddi yönden desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Açılışta konuşan ESAD yönetim kurulu üyesi Fikri Güner, öğretmenlerin insanın manevi şekillenmesi de en önemli unsurlardan biri olduğunu söyleri. Güner, öğretmenlik mesleğinin aşırı bir zenginlik veya rahatlık vadeden bir meslek olmadığını söyleyerek insanlara, devletine, milletine faydalı başarılı ve inançlı nesiller yetiştirmek için elinden geleni yapan bir öğretmen için bu güzel sonucu görmekten başka bir güzellik olmadığını belirtti.

Konferansın sonunda geceye katkılarından dolayı Aytaç'a ESAD tarafından Öğretmenler Günü vesilesiyle bir hediye verildi. Aytaç hediyeyi İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Yoldaş'ın elinden aldı.