Eroğlu: Ban'ın açıklaması istediğimiz yönde oldu

KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, New York'ta yapılan üçlü görüşme hakkında bilgi verdi.

Eroğlu, İsveç ziyareti dönüşü yaptığı açıklamada, üçlü

KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, New York'ta yapılan üçlü görüşme hakkında bilgi verdi.

Eroğlu, İsveç ziyareti dönüşü yaptığı açıklamada, üçlü görüşmeden Türk tarafı olarak memnun ayrıldıklarını belirterek, önümüzdeki günlerde siyasi parti liderlerini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırlayıp görüşmeler hakkında bilgi vereceğini belirtti.

Görüşmenin gizliliğinden dolayı detaylı açıklama yapamayacağını belirten Eroğlu, New York'ta yapılan üçlü görüşmenin ardından Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un liderlerle beraber yaptığı açıklamanın Türk tarafının istediği yönde olduğunu ifade etti.

Ban Ki Moon'un yaptığı açıklamada, müzakerelerin ilanihaye devam etmeyeceği ve bir zaman kısıtlaması getirdiğine dikkat çeken Eroğlu, "Genel Sekreter, müzakerelerin sonsuza kadar devam etmeyecek demesi bizleri memnun etti. Bu durumda bir zamanlamanın ortaya çıktığını görüyoruz ki bu bizim arzumuzdu." dedi.

New York görüşmesinde asıl amacın müzakere sürecinde yaşanan tıkanıklıkların giderilmesinin amaçlandığını belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, 25 ya da 26 Ocak'ta Cenevre'de yapılacak üçlü görüşmeye kadar müzakerelerin yüksek tempoda ve tıkanıklıkların giderilmesi yönünde yapılacağını ifade etti.