Erdoğan çok sert çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliğine sitem etti. Erdoğan Avrupa Birliği müzakere süreci ile ilgili olarak, "Hep Avrupa Birliği ipe un serdi, hala da ipe un sermeye devam ediyor" dedi.

Erdoğan çok sert çıktı
Başbakan Erdoğan, Hırvatistan Başbakanı Jadranka Kosor ile bir araya geldi. İkili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Hırvat bir gazetecinin, "Türkiye ve Hırvatistan eş zamanlı olarak AB ile müzakerelere başladı. Hırvatistan süreçte sona gelirken, Türkiye'nin önünde daha kat etmesi gereken mesafe görünüyor. Bunu neye bağlıyorsunuz?" sorusu üzerine Erdoğan, "Ortalama 50 yıl gibi bir zaman geçti. Bu 50 yıllık zaman içerisinde çok farklı bahanelerle, hep Avrupa Birliği ipe un serdi, hala da ipe un sermeye devam ediyor" dedi.

Erdoğan, "Avrupa Birliği ile eş zamanlı olarak görüşmelere başladık. Tabi eş zamanlı olarak görüşmelere başlamanın yanında bir başka durum daha var. Biz aslında 1963'te başladık, yani Hırvatistan diye bir devlet yokken başladık. Tabii böyle de bir durumumuz var. Kurumlarımızı buna göre oluşturmuşuz, yapılanmamız hep buna göre olmuş vaziyette. Fakat nedense tabii, zaman geliyor, 'Nüfusunuz çok fazla', zaman geliyor 'Türkiye çok büyük ülke', zaman geliyor bir başka bahane. Bütün bu bahaneler devam ediyor. Varsın bunlar devam etsin tabii biz işimize, yolumuza aynen devam edeceğiz" dedi.

"Ben tabii Hırvatistan'a ne tür çileler çektirdiklerini de çok iyi biliyorum" diyen Erdoğan, "Hırvatistan'ın Avrupa Birliğine girecek olmasından dolayı ayrıca mutluluk duyuyorum. Çünkü eş zamanlı görüşmelere başlamıştık. Bundan dolayı mutluyum, hayırlı olsun diyorum, şimdiden tebrik ediyorum. Bunun şüphesiz ki Hırvatistan halkı için bir avantaj olacağını şimdiden görüyorum. Ama bizim Hırvatistan'la NATO'daki birlikteliğimiz, orada müşterek attığımız, atacağımız adımlar çok çok önemli. Balkanlar'da beraber üçlü mekanizma içerisinde yapacağımız çalışmalar. Bir çok alanda yapabileceğimiz çok şeyler olduğuna inanıyorum" diye konuştu.