Engelliler Ulaşımda Rahat Bir Nefes Aldı

Manisa Belediyesi, Halk Otobüsçüleri Derneği ile işbirliği yaparak, engelliler için dizayn edilmiş yeni halk otobüsünü Manisa'ya kazandırdı.

Engelliler Ulaşımda Rahat Bir Nefes Aldı
Engelliler için dizayn edilen yeni halk otobüsünün tanıtımı, Manisa Belediyesi önünde gerçekleştirildi. Tanıtım törenine Belediye Başkan Vekili Tamer Çipiloğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Sedat Cesurol, Funda Solak, Halk Otobüsçüleri Derneği Başkanı Engin Sinaner, ilgili daire müdürleri ve engelli vatandaşlar katıldı. Manisa Belediyesi ve Halk Otobüsçüleri Derneği işbirliğiyle Manisalı engelli vatandaşlara kazandırılan yeni halk otobüsünün hizmete giriş kurdelesini kesen Belediye Başkan Vekili Tamer Çipiloğlu, "Engelli vatandaşlarımız için yapılacak her türlü yardıma belediye olarak destek vermeyi görev biliyoruz. Engelliler için dizayn edilmiş yeni halk otobüsümüzün de hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Aracın teknik özellikleri hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil de yeni halk otobüsünün engelli vatandaşların binip inmesinde sorun teşkil etmeyecek şekilde tasarlandığını söyledi. Bu tür araçlardan kısa vadede iki tane daha temin etmeyi planladıklarını belirten Açıkdil, "Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün bir de 'Engelli Köyü' projesi var. Bunu kendisi yakın zamanda açıklayacaktır. Bunun da hayata geçmesiyle birlikte engelli vatandaşlarımızın sosyal alanlara ulaşımları daha kolay hale gelecek ve onların da toplumda yeri olduğunu herkes kavramış olacak. Ben yeni aracın hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.