Dp'den, 'Telgraf' Açıklaması

Demokrat Parti (DP) Balıkesir Merkez İlçe başkanlığının hafta sonu yapılan olağan kongresinde eski genel başkan Tansu Çiller'in kongreye atfen gönderdiği telgraf mesajının okunmadığı iddiaları partiden yapılan bir açıklama ile yalanlandı

Dp'den, 'Telgraf' Açıklaması
Demokrat Parti (DP) Balıkesir Merkez İlçe başkanlığının hafta sonu yapılan olağan kongresinde eski genel başkan Tansu Çiller'in kongreye atfen gönderdiği telgraf mesajının okunmadığı iddiaları partiden yapılan bir açıklama ile yalanlandı.

İL DİSİPLİN KURULU ÜYESİNİN İDDİALARI YALANLANDI
DP Merkez İlçe Başkanlığından mail ile geçilen basın açıklamasında, şöyle denildi:
"Partimizin Merkez İlçe kongresi 21 Kasım 2010 Pazar günü BESOF Toplantı salonunda gerçekleştirilmiş olup başkanlığımdaki yönetim kurulu tek liste olarak seçilmiştir. Kongremize katılım yüksek olmuş ve kongremiz coşkulu geçmiştir. Kongre Divan Başkanlığına Genel Başkan Yardımcısı ve seçim işleri başkanı Sayın Cenk Tunçsiper ve ilçe başkanlarından oluşan bir heyet divanda görev almışlardır. Divan üyesi Kepsut İlçe Başkanı Sayın Sabir Aslan misafirleri tanıttıktan sonra divandan izin alarak kürsüye geldim ve kongremize gönderilen Eski Genel Başkanımız Sayın Tansu Çiller'den gelen kutlama telgrafını okudum. Salondan da gerekli saygı gösterilerek telgraf alkışlanmıştır. Basında çıkan ikinci telgraf haberleri var, fakat benim gelen ikinci telgraftan haberim olmamıştır ve ilçe başkanı olarak benim elime de böyle bir telgraf geçmemiştir."

"HAYAL ÜRÜNÜ"
DP Merkez İlçe Teşkilatının olağan kongresini izleyen DP İl Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Koçal, kongreye eski genel başkan Tansu Çiller'in gönderdiği telgrafın Divan Başkanı tarafından sahte olduğu gerekçesiyle okutulmadığını iddia etmiş ve bunun kasıtlı bir davranış olduğunu belirterek tepki göstermişti. DP Merkez İlçe Başkanlığından yapılan açıklama ile İl Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Koçal'ın bu iddiaları yalanlanmış oldu. Koçal ise bu iddiasının arkasında olduğunu yineledi. DP genel başkan yardımcısı Cenk Tunçsiper ise İHA muhabirine yaptığı açıklamada, iddia sahibi Mustafa Koçal'ı hayalcilikle suçlarken, iddiaların haber yapılmasını da eleştirdi. Tunçsiper, "Divan başkanı olarak yönettiğim kongrede bahsedildiği gibi bir telgraf krizi yaşanmadı. Kongremize eski genel başkanlardan Sayın Tansu Çiller'den gelen telgrafı kürsüdeki konuşması esnasında merkez ilçe başkanına okuttum. Ayrıca, kongreyi yerel televizyonların kameraları da çekmiştir. Böyle bir olumsuzluk yaşanmadı" diye konuşurken, boş iddiaların üzücü olduğunu kaydetti.