CHP işgal eyleminin olaysız sona ermesinden memnun

Mersin'de CHP'li belediye meclis üyesinin fabrikasında çalışırken sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları için CHP il binasını işgal ede

Mersin'de CHP'li belediye meclis üyesinin fabrikasında çalışırken sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları için CHP il binasını işgal eden işçilerin eyleminin olaysız sona ermesi partilileri memnun etti.

CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, "Eylemde kimsenin zarar görmemesi nedeniyle mutluluk duyduk" derken fabrika sahibi Serhat Dövenci ise CHP meclis üyesi olması nedeniyle olayın büyütüldüğünü öne sürdü.

Mersin'de CHP'li Yenişehir Belediye Meclis üyesi Serhat Dövenci'ye ait Akdeniz Çivi Fabrikasında çalışırken sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atıldıkları önü sürülen 57 işçinin eylemi 19 saat sonra olaysız sona erdi.

Olay sonrası CHP il binasında temizlik çalışması yapıldı. Parti binası önünde ise Çevik Kuvvet polilerinden bir tim hazır bekletildi.

CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, eylemde kimsenin zarar görmemesinden büyük bir mutluluk duyduk" diye konuştu. "Böyle bir olayın yaşanmasını istemiyorduk. Ekonomik bir olayın siyasete alet edilmesi hiç hoş değildi" diyen Şanlı, işçilerin de bir mücadele içinde olduğunu kaydetti.

İşçilerle sürekli görüşmelerinde, heyet oluşturarak sorunlarını ilgili yerlere anlatmalarını istediklerini ifade eden Şanlı şöyle devam etti: "Buna rağmen halkın partisi CHP'nin halkla bağlantısını kestiler. Akşama kadar taraflarla sürekli görüştük. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ile görüşmelerimiz oldu. En son sabaha karşı işçi arkadaşlarımızı uyardık. Şu ana kadar partimizde misafir olarak sizi ağırladık eylemi sona erdirin, dedik. Ancak sonlandırmayacaklarını söylemeleri üzerine adli makamlara müracaat ettik. Emniyet güçlerimizin kapıyı açmaları üzerine işçi arkadaşlarımız sağduyulu şekilde hiçbir eylem yapmadan binadan ayrıldı. Bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederim."

CHP Yenişehir Belediye Meclis üyesi ve fabrika sahibi Serhat Dövenci ise işçilerin CHP il binasını işgalle sonuçlanan istenmeyen yerlere giden bir eyleminin söz konusu olduğunu ifade ederek yayınların tek taraflı yapıldığını öne sürdü.

Fabrikalarında 3-4 aydır verim düşürme eylemi sonrası kalitesiz ürün nedeniyle tel ve çivilerin müşteriden geri döndüğü ifade eden Dövenci üretimin yanı sıra ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin de kendilerini etkilediğini kaydetti.

Bu nedenle şirketlerinin mali olarak son 4 ayda zarar ettiğini bu zararın önceki yıla göre iki katına çıktığını anlatan Dövenci şunları kaydetti: "Bu nedenle işçilerin alacaklarının bir kısmını ödeyerek kalanını 2 taksitle ödemeyi taahhüt ederek üretimimizi durdurma kararı aldık. Bu uygulamalarımız yasal çerçevede gerçekleşti. İşçilerin bir kısmı üretimi duran fabrika önünde yaklaşık bir ay kanunsuz eylem yaptı. Kendileri ile temas kurmak istediğimizde karşımıza şirketimizle ilgisi olmayan ve tarafımızca yasal tanılırlığı olmayan bir sendika ile ilgisi olduğunu ifade eden kişiler çıktı."