Cbü'nün Yeni Rektörü Görevi Devraldı

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü bugün yapılan törenle görevini yeni Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'ye devretti.

Cbü'nün Yeni Rektörü Görevi Devraldı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından CBÜ rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli görevine başladı. Devir teslim töreni CBÜ rektörlük makamında gerçekleştirildi.
Üniversitenin öğretim görevlileri ve üyelerinin hazır bulunduğu törende ilk konuşmayı 4 yıldır üniversitenin rektörlük görevini yürüten ve seçimlerde 1. sırada yer alan ancak Cumhurbaşkanı tarafından atanmayan Prof. Dr. Semra Öncü yaptı. Yaptığı konuşmada Öncü, "Rektörlüğümüzün 4 yıllık sürecini tamamlamış bulunuyoruz. Birlikte çok çalıştık. Üniversitemizi güzel noktalara getirdik. Ben yeni rektörlük görevini Sayın Mehmet Pakdemirli'ye devrediyorum. İnancım odur ki üniversitemiz çok daha iyi noktalara ulaşacaktır. Bu üniversite hepimizin üniversitesidir. Hep birlikte çalışıp, mevcut durumundan çok iyi noktalara taşıyacağız. 4 yıl boyunca çok onur bir görevi taşıdım. Bu görevin gururunu yaşayarak görevimi Pakdemirli'ye devrediyorum. 4 yıllık dönem boyunca göstermiş olduğunuz ilgi ve destek için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.
Rektörlük görevine yeni bir misyon,açılım ve vizyon getirmek için talip olduğunu söyleyen Pakdemirli, "Üniversitede 17 yıllık görevden sonra rektörlük görevini de devralıyorum. Üniversitenin geçmişe ait sorunlarını, problemlerini bu süre içerisinde analiz etme imkanı bulduk. Bunlarla ilgili kendimce bazı çözüm önerilerinde bulundum. Üniversitemiz kurulduğu 1992 yılından bu yana kadar katkıda bulunan bütün rektörlerimize teşekkür ediyorum. Üniversitenin gelişmesi adına yapılan bütün gayret ve faaliyetler adına başta Semra Öncü olmak üzere bütün çalışma ekibini akademisyenlerimizi, personelimizi ve hatta öğrencilerimizi de taktirle karşılıyor, teşekkür ediyoruz. Zaten bu amaçla rektörlük görevine talip oldum. Yeni bir açılım, yeni bir misyon ve vizyonla üniversitemizi daha iyi yere taşımak istiyoruz. Yapılan bütün doğruların arkasındayız. Yanlışlar varsa bunları da düzeltmek yine bizim görevimiz olacak. 4 senelik görevim boyunca elimden geldiğince en iyisini yapmaya çalışacağım. Elbette ki iyi niyetle ve herhangi bir ön yargı olmaksızın bir çalışma ekibi oluşturacağız. Yönetim sistemimizde herkesi karar mekanizmasına az veya çok katma taahhüdümüz var. İyileştirme adına ne yapılması gerekiyorsa bunu gerçekleştirip, hiçbir zaman bulunduğumuz konumla yetinmeyeceğiz." diye konuştu.