Buca'nın İnal Batu Tepkisi

Habertürk Televizyonu'nda katıldığı 'Spor tarihi' programında İzmir ve Buca hakkında yorumlarda bulunan Eski CHP Milletvekili emekli Büyükelçi İnal Batu'nun Buca'ya ilişkin sözlerine Buca Belediye Başkanı Tatı'dan tepki geldi

Habertürk Televizyonu'nda katıldığı 'Spor tarihi' programında İzmir ve Buca hakkında yorumlarda bulunan Eski CHP Milletvekili emekli Büyükelçi İnal Batu'nun Buca'ya ilişkin sözlerine Buca Belediye Başkanı Tatı'dan tepki geldi. Süper lige çıkan Bucaspor'un başarısının önemsiz olduğunu belirten Batu'nun "Bucayı saymıyorum orası küçük bir semt" sözüne üzüldüklerini belirten Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, "Sayın Batu'nun Buca'yı küçümseyen sözlerini anlamak mümkün değil" dedi.
Habertürk Televizyonu'nda Murat Bardakçı'nın hazırlayıp sunduğu 'Tarihin Arka Odası Programı'na katılan emekli Büyükelçi ve Eski CHP Milletvekili İnal Batu'nun Buca'ya yönelik sözleri ilçede şaşkınlıkla karşılandı. Bucaspor'un Süper Lig'e çıkma başarısını küçümseyen Batu'nun (Bucayı saymıyorum orası küçük bir semt) sözlerine tepki gösteren Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, İzmir'den aday olmuş bir siyasetçi olan Batu'nun küçümsediği Buca'dan özür dilemesi gerektiğini söyledi.
4 saatlik programın son bölümüne doğru, İzmir'deki kulüplere değinen İnal Batu'ya Karşıyakalı bir seyirciden elektronik posta geldi. Adı verilmeyen Karşıyakalı izleyici İnal Batu'nun Karşıyaka'dan özür dilemesi gerektiğini belirtti. İzleyicinin (Biz efendice bir düzeltme bekliyoruz Karşıyaka olarak) sözleri Bardakçı tarafından İnal Batu'ya aktarıldı. Batu bu sözlerin üzerine şöyle konuştu, "Ben kötü bir şey söylemedim. Ben İzmir'i ve İzmir takımlarını çok seven biri olarak bir şey söyledim. Bu tarihi kulüplerimizin yüzümüzün akı olan bu kulüplerimizin Karşıyaka'nın Avrupa'da Galatasaray'dan sonra en büyük başarıyı gösteren Göztepe'nin Altay'ın; en azından bu üçünün bir türlü birinci lige çıkamamasından ötürü İzmir halkına sitem etmek istedim. Bu takımlar desteklenmiyor demek ki. Yani İzmir halkı, vilayeti, belediyesi oradaki sanayi kuruluşları hepsinin bunda sorumluluğu var bunu demek istedim" dedi.
Programın diğer tarihçi konuğu Erhan Afyoncu bunun üzerine (Bucayı Belediye destekledi öyle değil mi?) diye konuştu. Batu bu sözlerin üzerine "Bakın ben Bucayı saymıyorum. Bucaspor küçük bir semt takımı. Bucaspor bakın ligin dibine demir attı. Bir şey olmaz ondan yani" diye bir yorum yaptı. Bucaspor'un Türkiye'ye örnek bir spor altyapısı olduğunu, bunun spor kamuoyu tarafından bilindiğini belirten Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, İzmir'den aday olmuş siyaset yapmış bir kişiliğin bu yorumlarını şaşkınlıkla karşıladıklarını belirtti. Buca'nın İzmir'in üç büyük ilçesinden birisi olduğunu, küçük bir semt olmadığını da vurgulayan Başkan Ercan Tatı, şunları söyledi, "Sayın İnal Batu'nun bu kenti yeterince tanımadığı yaptığı yorumlardan da belli oluyor. Bucaspor'un şu anda bulunduğu yerin eleştirilmesi ayrı bir davranış, bir kentin küçümsenmesi ise çok ayrı bir sorundur. Buca çeşitli uygarlıklarda önemli bir yeri olan bir kenttir. Buca yetiştirdiği önemli kişilikler, siyasetçiler, aydınları ile de ayrı bir öneme sahip kentimizdir. Sayın Batu'yu bu sözlerinden dolayı üzüntüyle karşıladık. Bu sözleri dolayısıyla Bucalı'ya bir özür borcu oluştuğunu belirtmek isterim"