Başkan Şahin'den Kadınlara Müjde

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde, CHP Menemen İlçe Örgütü'nün düzenlediği "Kadına Yönelik Şiddet" konulu panele konuk olan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen'de "Kadın Danışma Merkezi" kuracağı müjdesini verdi

Başkan Şahin'den Kadınlara Müjde
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde, CHP Menemen İlçe Örgütü'nün düzenlediği "Kadına Yönelik Şiddet" konulu panele konuk olan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen'de "Kadın Danışma Merkezi" kuracağı müjdesini verdi.
CHP Menemen İlçe Örgütü'nde düzenlenen, İzmir İl Genel Meclis Üyesi Avukat Ayla Eğit ve Psikolog Berin Eskiizmirliler'in konuşmacı olarak katıldığı panele eşi Nurdan Şahin ile birlikte katılan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Avukat Ayla Eğit'in Menemen'e Kadın Danışma Merkezi kurulması önerisi üzerine, bu konuda zaten bir çalışma yaptıklarını açıkladı. Tabeladan ibaret olmayan, işlevsel bir yapıya sahip Kadın Danışma Merkezi oluşturmak için çabaladıklarını ifade eden Şahin; "Kısa bir süre sonra Menemen'de Kadın Danışma Merkezi kurulacağı müjdesini buradan verebiliriz" dedi.
İl Genel Meclis Üyesi Hasan Türkmen, CHP'li Menemen Belediye Meclis Üyeleri, ADD Menemen İlçe Başkanı Elif Orhan, çevre ilçelerden CHP Kadın Kolları üyeleri ve Menemen'den kadınların katıldığı panelde söz alan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; bir canlıya şiddet uygulamanın kabul edilemeyecek bir davranış olduğunu söyleyerek, şiddetin daha çok eğitim alamamış kadınlar üzerinde uygulandığını ifade etti. Kadınların büyük çoğunluğunun fiziksel şiddete maruz kalabildiğini ancak psikolojik şiddetin daha vahim boyutlarda olduğunu belirten Şahin, "Türk erkeğinin kendini yenilemesi lazım. Erkek zihniyetini değiştirmediği takdirde kadına şiddet durmaz. Eğer erkek kendini kabul ettirmek istiyorsa, fikriyle, zikriyle, kalbiyle, yüreğiyle kendini kabul ettirecek. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da kadınlarımızın emrinde olmaya devam edeceğim" diye konuştu.
Panelist İzmir İl Genel Meclis Üyesi Avukat Ayla Eğit, 4320 Sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun hakkında katılımcıları bilgilendirirken, Psikolog Berin Eskiizmirliler ise şiddetin kadınlar üzerindeki psikolojik etkileri ve sosyolojik etkilerinden bahsetti. Konuşmacılar, katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı. Panelin sonunda konuşmacılara plaket takdim eden CHP Menemen İlçe Başkanı Av. İsmail Akıncı; Kadın Danışma Merkezi müjdesi veren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'e de desteklerinden dolayı teşekkür plaketi sundu. Kadına yönelik şiddetin kınandığı panele katılanlara seslenen Av. İsmail Akıncı; "CHP çalışmalarında, sosyal devleti ve kadın haklarını esas olan bir yaklaşım sergileyecektir. Bu ülkede özgür, çalışan, üreten, alın teri döken, evini geçindirmek için her türlü çabayı gösteren kadınlarımız da elbet çok yakında haklarını alacaklardır. Biz CHP olarak kadını evde de güçlü kılacağız. Aile Sigortası ile onları ele güne muhtaç etmeyeceğiz. Sosyal devlet ilkesini gerçekten uygulayacağız" diye konuştu.