PESÖDER, öğretmenleri yemekti buluşturdu

Ağrı Patnos Eğitim Sever Öğretmenler Derneği (PESÖDER), Öğretmenler Günü nedeniyle ilçede görev yapan öğretmenleri yemekte buluşturdu.

Yemek

Ağrı Patnos Eğitim Sever Öğretmenler Derneği (PESÖDER), Öğretmenler Günü nedeniyle ilçede görev yapan öğretmenleri yemekte buluşturdu.

Yemekte konuşan PESÖDER Başkanı Hacı Işıtan, öğretmenlik mesleğinin gönül işi olduğunu ifade ederek, "Ülkemizi gerçek hedefe, mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır; biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri milletimizin geleceğini yoğuran irfan ordusudur' diyor Atatürk. Her türlü zorluk ve sıkıntılara rağmen, öğretmenliği sevmek ve benimsemek demek, insanlığı ve Türk insanını sevmek demektir. Bu konuda ülkemizin geleceğinde söz sahibi olan çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimize güveniyor, her biri gerçek manada birer kahraman olan ve bugün aramızda bulunmayan eğitimcilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum." dedi.

Patnos Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin ise, öğretmenlerin geleceğin teminatı olan çocukları çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmada büyük rol oynayan, her türlü fedakarlığı ve özveriyi gösteren dünyanın en değerli varlıkları olduğunu belirterek, "Bu bakımdan öğretmenlik mesleği, milletlerin geleceğini belirleyen en kutsal ve yüce meslektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden yoksun bir millet, henüz millet adına almak kabiliyetini kazanmamıştır. Öğretmenler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, nesiller ister. Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' diyerek öğretmenin önemini işaret etmiştir." diye konuştu.

Yemeğe Patnos İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, FEM Dershanesi Müdürü Sedat Özdağ, PESÖDER Başkanı Hacı Işıtan, dernek üyeleri ile Patnos'taki okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.