Pasöder'den Öğretmenlere Yemek

Patnos Eğitim Sever Öğretmenler Derneği (PESÖDER), Öğretmenler Günü münasebetiyle Patnos'taki öğretmenlere yemek ikram etti.

Pasöder'den Öğretmenlere Yemek
Özel bir restoranda verilen yemek öncesinde öğretmenlere hitap eden PESÖDER Başkanı Hacı Işıtan, öğretmenlik mesleğinin gönül işi olduğunu söyledi. Öğretmeni sevmenin insanlığı sevmek olduğunu ifade eden Işıtan, "Her türlü zorluk ve sıkıntılara rağmen öğretmenliği sevmek ve benimsemek demek, insanlığı ve Türk insanını sevmek demektir. Bu konuda ülkemizin geleceğinde söz sahibi olan çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimize güveniyor, her biri gerçek manada birer kahraman olan ve bugün aramızda bulunmayan eğitimcilerimizi rahmet ve şükranla anarken, değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" dedi.
Hacı Işıtan'ın konuşmasının ardından söz alan Patnos İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin ise, tüm öğretmenlerin bu özel gününü kutladı. Bir neslin yetişmesinde öğretmenlerin önemine vurgu yapan Eskin, "Öğretmenlik mesleği, milletlerin geleceğini belirleyen en kutsal ve yüce meslektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden yoksun bir millet, henüz millet adına almak kabiliyetini kazanmamıştır. Öğretmenler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, nesiller ister. Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' diyerek öğretmenin önemini işaret etmiştir. Öğretmenlerimiz kendilerine emanet edilen çocuklarımızı Atatürk ilkelerine ve inkılaplarına bağlı, Türk milletinin; milli, ahlaki, insanı, manevi ve kutsal değerlerini benimseyerek koruyan ve yücelten, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen bireyler olarak yetiştirmeyi görev ve amaç edinmelidir" şeklinde konuştu.
PESÖDER tarafından verilen yemeğe Patnos İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, Fem Dershanesi Müdürü Sedat Özdağ, PESÖDER Başkanı Hacı Işıtan, dernek üyeleri ile Patnos'taki okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.